Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Rang 2
Regulier
€ 41,-
Rang 3
Regulier
€ 36,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Glass Vioolconcert nr. 2 ‘The American Four Seasons”
Indiase raga’s
Jonny Greenwood Water

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta 
Daniel Bard muzikale leiding en viool
William Hagen viool
Madhu Lalbahadoersing zang & tanpura
Ruven Ruppik tabla & percussie

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Philip Glass in India

Amsterdam Sinfonietta

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

De zoete bedwelming van Indiase ragamuziek is tijdloos. Sinds de sixties duiken invloeden op in de popmuziek en ook Philip Glass liet zich erdoor inspireren. Amsterdam Sinfonietta zet traditionele raga’s naast Glass’ Vioolconcert nr. 2, zijn antwoord op Vivaldi’s De vier jaargetijden. Verder klinken er roesopwekkende klanken van Jonny Greenwood (Radiohead) en zangeres Madhu Lalbahadoersing.

Philip Glass
In 2010 trok componist Philip Glass de stoute schoenen aan: hij voltooide een eigenzinnig vervolg op Vivaldi’s klassieker. Welke seizoenen op welk moment de revue passeren, laat Glass in het midden. De luisteraar mag zijn eigen pad kiezen tijdens deze zinsbegoochelende seizoenendans. Hypnotiseren kan Glass sowieso als de beste. Toen hij kennis maakte met de repetitieve ritmiek van de Indiase leermeester Ravi Shankar opende dat nieuwe muziekwegen voor hem.

Jonny Greenwood en Madhu Lalbahadoersing
Ook Jonny Greenwood, multi-instrumentalist bij de Engelse topformatie Radiohead, raakte verslingerd aan de meanderende melodieën van Indiase traditionele muziek. Heel mooi is dat terug te horen in zijn extatische orkestwerk Water. Amsterdam Sinfonietta nodigt daarnaast de Nederlands-Indiase zangeres Madhu Lalbahadoersing uit voor een meestercursus in ragakunsten.