Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

The Living Room ‘A Circus of Angels’
Groot Omroepkoor
Sven Ratzke
zang & presentatie

Benjamin Goodson dirigent
Maria van Nieukerken assistent-dirigent
Peter Leung regie

Jan Pieter Koch programmering
Franske v.d. Wiel mezzosopraan

Combo:
Jetse de Jong vleugel
Haye Jellema slagwerk
Florian Friedrich bas

Locatie
Grote Zaal

The Living Room

met Sven Ratzke | AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Kortingscode? Deze kun je tijdens het bestelproces verzilveren. Bij het afrekenen kun je de code invullen in het grijze vak onder 'Kortingscode'. De korting wordt dan automatisch berekend. 

Nieuwe en oude muziek komen samen in een programma dat de luisteraar koormuziek op een andere manier laat ervaren. Voel je omringd door de klanken en ervaar de kracht van de menselijke stem in combinatie met een verrassende scenische aanpak. Een concert als ervaring. Welkom in onze huiskamer!

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Philip Leussink.

Variété, revue en de liefde

Sven Ratzke - foto Edland Man

Voor deze editie van de  Living Room hebben de samenstellers zich laten  inspireren door variété, en revue. Naast een klassieke pianist is er een combo dat het koor regelmatig begeleidt. Het koor bestaat uit veel vrouwelijke koorleden en acht mannen. Verder heeft de Duits/Nederlandse zanger Sven Ratzke zijn medewerking toegezegd. Sven Ratzke voelt zich als zanger/performer als een vis in het water bij dit thema. Ratzke kruipt met verbluffende souplesse in de huid van chansonniers, barden en singer-songwriters, maar hij ademt ook cabaret, theater en jazzy chansons. De regie is in handen van Peter Leung, voormalig danser en choreograaf bij het Nationale Ballet. Hij heeft een grote ervaring opgebouwd in het choreograferen van koren en zangers.

A Perfect Day, Absolutely free, Boys keep swinging
Het onderwerp van deze Revue is de liefde, het elkaar omhelzen en  uitdagen. Maar ook de liefde voor de vrijheid, ongebondenheid  en het avontuur. Dat is niet zonder risico en kan ook leiden tot waanzin en soms de dood. Deze revue eindigt in  een verzoening met leven, met het genieten van een perfecte dag.

Het repertoire  is zeer uiteenlopend: Vasks, Ligeti, Brahms, Schubert en Francis Poulenc, maar ook Harry  Bannink ( o.a. Vluchten kan niet meer en De Trapeze), Lou Reed (o.a. Perfect Day), Frank Zappa (Absolutely free), Duke Ellington en David Bowie (Boys keep swinging).

Sven Ratzke zal, samen met het koor, een geheel eigen interpretatie van Schuberts Erlkönig ten beste geven,  begeleid door het combo. Kortom: alles  is  mogelijk deze avond.

Bekijk de eerste editie van Living Room, februari 2021, met als thema ‘Rhythm & Rituals, rond Stravinsky’.