zaterdag 25 september 2021

ILFU Online Book Talk met Thomas Piketty

International Literature Festival Utrecht

geweest
zaterdag 25 september 2021

ILFU Online Book Talk met Thomas Piketty

International Literature Festival Utrecht

geweest

Je kunt dit programma op 25 september vanaf 19:00 uur bekijken via deze pagina (en daarna is het nog 2 weken on demand terug te kijken). Om deze uitzending te kunnen bekijken dien je een ticket gekocht te hebben via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de uitzending, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Bekijk ook de veelgestelde vragen over onze livestreams.

De Franse econoom, hoogleraar en schrijver Thomas Piketty kreeg internationale bekendheid met zijn boek Kapitaal in de 21e eeuw. Een bestseller, wat uitzonderlijk is voor een economisch boek, waarmee Piketty uitgegroeid is tot een symbool in de strijd tegen economische ongelijkheid. In 2019 verscheen zijn boek Capital and Ideology (in oktober uit in Nederlandse vertaling), waarin de inkomensongelijkheid in verschillende samenlevingen in de geschiedenis centraal staat. Momenteel is Piketty een van de vijf bestuursleden van The World Wealth and Income Database, de grootste database met informatie over de verdeling van inkomen en welvaart binnen en tussen landen.

Over ILFU TV
ILFU TV is het online boekenprogramma van het ILFU. Dagelijks is er een online Book Talk te zien met uiteenlopende schrijvers over hun nieuwe boek, opgenomen in de ILFU studio. Elke dag om 19.00 uur kun je een nieuwe aflevering online bekijken en daarna on demand terugkijken. De online Book Talks zijn voor ILFU members gratis te bekijken via Mijn ILFU. De online Book talks zijn Engels gesproken.