zaterdag 25 september 2021

ILFU Exploring Stories

Coronatoegangsbewijs nodig | Schrijvers, dichters en denkers over de grote thema’s van deze tijd

12:00
zaal open
13:00
aanvang
18:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 25 september 2021

ILFU Exploring Stories

Coronatoegangsbewijs nodig | Schrijvers, dichters en denkers over de grote thema’s van deze tijd

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. 

Exploring Stories is een festivalmiddag met schrijvers, dichters en muzikanten van over de hele wereld die je met hun verhalen iets leren over de tijd waarin we leven.

Als het afgelopen jaar iets heeft laten zien, is het wel dat de grote kwesties van onze tijd allemaal met elkaar verknoopt zijn. Klimaatverandering, globalisering, kapitalisme en raciale, culturele en economische ongelijkheid zijn wereldwijde problemen waarvoor niet een eenduidige oplossing bestaat. De wetenschap en de journalistiek brengen weliswaar de werkelijkheid in kaart, maar dan nog blijft er zoveel over wat we niet kunnen zien. De literatuur zoekt naar de waarheid achter de waarneembare feiten. Het gaat niet zozeer om de wereld zoals zij is, maar de wereld zoals ze zou kunnen zijn, ongeacht of dat nu een aanlokkelijke of afschrikwekkende wereld oplevert: ‘I write books about possible, unpleasant futures in the hope that we will not allow those futures into reality,’ vertelde Margaret Atwood vorig jaar op het ILFU.

Op Exploring Stories ontdek je nieuwe inzichten over de thema’s van onze tijd, leer je nieuwe schrijvers kennen en keer je hopelijk huiswaarts met nieuwe denkbeelden en een flinke tas nieuwe boeken. De line up wordt in de loop van de zomer bekend gemaakt.

N.B. Combineer je bezoek aan Exploring Stories zaterdagmiddag met de ILFU Book Talk van Édouard Louis, zaterdagavond. Een combiticket voor middag + avond kost €32,50 ipv €45. Zolang de voorraad strekt.

Exploring Stories is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Lees hier meer over het evenement.

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Exploring Stories kosten voor ILFU leden geen 25, maar 20 euro. Meld je online aan, daarna kun je meteen met korting kaarten bestellen.

Meld je hier aan

Zie ook

wo 29 sep 2021

ILFU Book Talk met Max Porter

Coronatoegangsbewijs nodig | De schrijver van o.a. 'Verdriet is het ding met veren'

za 2 okt 2021

38e Nacht van de Poëzie

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht 2021

vr 24 sep 2021

NK Poetry Slam 2021

Coronatoegangsbewijs nodig | De grote slamfinale op het ILFU