Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
TivoliVredenburg

ILFU Exploring Stories

Met o.a. Raven van Dorst, Marjolein Moorman en Olivia Laing

Geweest

Wie de wereld beter wil begrijpen kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en verhalen ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten. Met Exploring Stories toont ILFU aan dat literatuur thuishoort in het hart van het publieke debat. Literatuur begint immers waar het nieuws ophoudt.

Daarom gaan fictieschrijvers in gesprek met journalisten, filosofen en wetenschappers over onderwerpen als klimaat, ongelijkheid, oud en nieuw kolonialisme, feminisme en de oorlog in Oekraïne. Te gast zijn onder meer de Britse dubdichter Linton Kwesi Johnson, Tash Aw (Maleisië/UK), Doireann Ní Ghríofa (Ierland), Andri Snær Magnason (IJsland), Ayelet Gundar-Goshen (Israël), Oksana Zaboezjko (Oekraïne), Sharon Dodua Otoo (Duitsland/UK) en Olivia Laing (UK).

Uit Nederland zijn o.a. Marjolein Moorman, Ruth Lasters, Anousha Nzume, Raven van Dorst en Fixdit schrijvers Manon Uphoff, Shantie Singh en Fleur Speet te gast.

Bekijk hier het blokkenschema:

Hou de website en de nieuwsbrief van ILFU in de gaten voor de updates over de line-up, tickets en onderwerpen van dit jaar.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

Foto: Maarten Mooijman