Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
TivoliVredenburg

ILFU Exploring Stories

Schrijvers en denkers over de actuele en urgente thema’s van onze tijd.

Bestel tickets

We willen met Exploring Stories aantonen dat literatuur wat ons betreft thuishoort in het hart van het publieke debat. Literatuur begint immers waar het nieuws ophoudt. Wie de wereld beter wil begrijpen, kan niet zonder de verbeelding van schrijvers die met hun romans en verhalen ons wereldbeeld doorgronden, aanvullen, corrigeren of totaal op z’n kop zetten.

Vorig jaar waren er boeiende gesprekken over klimaatverandering, sociale ongelijkheid, racisme en criminaliteit, gevoerd door schrijvers als Lale Gül en Ayaan Hirsi Ali, Samya Hafsaoui en Roxane Gay, Manon Uphoff en Caroline Lamarche en Sinan Çankaya en Édouard Louis.

Hou de website en de nieuwsbrief van ILFU in de gaten voor de updates over de line-up, tickets en onderwerpen van dit jaar.

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories, de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

Foto: Maarten Mooijman

Zie ook

ILFU Exploring Stories

Schrijvers en denkers over de actuele en urgente thema’s van onze tijd.

YALFU 2022

Het Young Adult event van het ILFU

ILFU: 39ste Nacht van de Poëzie

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht