woensdag 19 juni 2019

ILFU Book Talk met Valeria Luiselli

Een avond met de Mexicaanse bestsellerauteur

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
locatie
woensdag 19 juni 2019

ILFU Book Talk met Valeria Luiselli

Een avond met de Mexicaanse bestsellerauteur

geweest

De Mexicaanse schrijver Valeria Luiselli wordt gezien als een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Ze brak internationaal door met De gewichtlozen en onlangs verscheen haar roman Archief van verloren kinderen. Ze komt over deze indrukwekkende road novel vertellen tijdens de derde ILFU Book Talk.

Het verhaal van 'Archief van verloren kinderen':
Bloedmooi en volstrekt uniek. Een heerlijke road novel waar de urgentie van de pagina’s spat.’ DWDD Boekpanel

In deze roman (2019, Das Mag / Uitgeverij Karaat) reist een samengesteld Mexicaans-Amerikaans gezin van New York naar Arizona. Terwijl het gezin naar het zuiden reist, zijn tienduizenden kinderen zonder ouders vanuit Centraal-Amerika op weg naar het noorden, op zoek naar een beter leven. Wanneer de kinderen van het gezin verdwijnen, komen de twee verhaallijnen bij elkaar en lijken ze met elkaar verstrengeld te raken.

In Amerika werd het boek lovend ontvangen:
‘Een briljant intrigerend en voortdurend verrassend boek.’  —The New Yorker
‘Een overtuigend pleidooi voor migratiekinderen.’  — The Washington Post

Lees hier de viersterren-recensie die verscheen in de Volkskrant.

‘De hoogdravende en volstrekt originele aanpak van Luiselli maakt van de roman een intellectueel duizelingwekkend en hartverscheurend spektakel.’ - Parool

Over Valeria Luiselli
Valeria Luiselli woont en werkt in New York. Haar debuut Valse papieren kreeg een cultstatus en ze brak internationaal door met de roman De gewichtlozen. Het migratiebeleid van de Verenigde Staten is een belangrijk thema voor Luiselli. Kort werk van haar verscheen verder in New York TimesEl PaísDe Gids en Das Magazin.

Boekverkoop via Savannah Bay
Benieuwd naar Valeria Luiselli? In de webshop van boekwinkel Savannah Bay kun je haar boeken alvast bestellen. Kies bij het bestellen voor de optie 'afhalen in de winkel' en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens de lezing in TivoliVredenburg op 19 juni. Je kunt het dan ophalen bij de boekenstand tijdens de lezing. Uiteraard zijn de boeken ook op de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.

Over de ILFU Book Talks
In vervolg op het succesvolle International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat plaatsvond in september 2018 zal het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe ILFU-evenementen presenteren. In de ILFU Book Talks worden internationaal geroemde schrijvers geïnterviewd.

Huisvrienden van Het Literatuurhuis kunnen kaarten kopen met een gereduceerd tarief via hetliteratuurhuis.nl.

De ILFU Book Talks zijn een initiatief van Literatuurhuis.

Zie ook