Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 1 oktober 2019

ILFU Book Talk met Siri Hustvedt

Een avond rond de veelgeprezen Amerikaanse auteur

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd
locatie
dinsdag 1 oktober 2019

ILFU Book Talk met Siri Hustvedt

Een avond rond de veelgeprezen Amerikaanse auteur

geweest

De Amerikaanse auteur Siri Hustvedt is bekend door haar wereldwijde bestsellers Wat Me Lief Was en Verdriet van een Amerikaan. Haar roman De Vlammende Wereld werd genomineerd voor een Man Booker Prize in 2014. Op 1 oktober kun je Hustvedt tijdens deze Book Talk over haar nieuwste roman Herinneringen Aan de Toekomst horen spreken. Het is haar enige optreden in Nederland. Machtsverhoudingen en de spanning tussen herinneringen en de waarheid zijn belangrijke en actuele thema’s in de roman die eind april verscheen.

In Herinneringen Aan De Toekomst verhuist S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen van een roman en al haar andere belevingen in de miljoenenstad. Veertig jaar later vindt ze haar vergeten notities terug. Geïntrigeerd besluit ze haar eigen herinneringen af te zetten tegen dat wat ze ooit schreef en herleeft ze de periode waarin haar obsessie voor haar buurvrouw haar bestaan volkomen beheerste.

Lees hier alvast de recensie in The Guardian over Herinneringen aan de toekomst.

Over Siri Hustvedt
De Amerikaanse Siri Hustvedt (Northfield, 1955) schrijft romans, korte verhalen, poëzie en essays. Eerder verschenen van haar de wereldwijde bestsellers Wat me lief was en Het verdriet van een Amerikaan. In 2010 verschenen Hustvedts memoires over haar ervaringen met de psychiatrie, Een geschiedenis van mijn zenuwen. Haar roman The Blazing World (De Vlammende Wereld) werd genomineerd voor de Man Booker Prize in 2014. Hustvedt woont met haar man, de schrijver Paul Auster, in New York.

Over de ILFU Book Talks
In vervolg op het succesvolle International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat plaatsvond in september 2018 zal het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe ILFU-evenementen presenteren. In de ILFU Book Talks worden internationaal geroemde schrijvers geïnterviewd.

Huisvrienden van Het Literatuurhuis kunnen kaarten kopen met een gereduceerd tarief via hetliteratuurhuis.nl.

De ILFU Book Talks zijn een initiatief van Literatuurhuis.

Zie ook