zondag 27 september 2020

ILFU Book Talk met Petina Gappah

ILFU International Literature Festival Utrecht

International Literature Festival Utrecht

16:00
aanvang
17:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

zondag 27 september 2020

ILFU Book Talk met Petina Gappah

ILFU International Literature Festival Utrecht

De dood van de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone was het uitgangspunt voor Petina Gappahs nieuwe roman Vanuit het duister stralend licht (Atlas Contact).  Na zijn dood besluiten zijn bedienden zijn lichaam naar de dichtstbijzijnde havenstad te vervoeren zodat hij kan worden overgedragen aan de koloniale machthebbers. De tocht die Livingstones trouwe entourage ondernam en alle intriges rond de reis fascineerden Gappah al langere tijd.

De Zimbabwaanse schrijver en advocaat Petinah Gabbah woont en werkt in Berlijn. Voor haar eerste bundel De danskampioen en andere verhalen uit Zimbabwe ontving ze de Guardian First Book Award. Ook in Amerika ontving ze voor deze bundel vele prijzen. Hoewel het boek werd beschreven als een verzameling verhalen over elke laag van de Zimbabwaanse cultuur, wil ze liever niet gezien te worden als de stem van Zimbabwe. Haar werk is in veel talen verschenen. In 2015 kwam haar romandebuut Het boek van Memory uit. Ook deze roman kwam terecht op verschillende longlists en op de shortlist voor de Prix Femina étranger’.

Een fascinerende roman
NRC Next ****
'Vanuit het duister stralend licht' is zo lichtvoetig en onderhoudend dat je bijna niet opmerkt hoe diepgaand Gappah het spanningsveld tussen culturen verkent… Een wijze en geestige roman.
Trouw

Kijk voor het volledige festivalprogramma van het ILFU op www.ilfu.com. Een overzicht van de ILFU evenementen in TivoliVredenburg vind je hier.

KAARTVERKOOP LIVESTREAM

Helaas kan Petina Gappah niet naar Nederland reizen door aangepaste maatregelen rond Covid-19. Zij heeft aangegeven in plaats daarvan graag mee te werken aan een online programma. De ILFU Book Talk in de zaal komt dus te vervallen en gaat door als livestream. De datum en aanvangstijd blijven hetzelfde: zondag 27 september om 16.00 uur. Aldith Hunkar zal Petinah Gappah dan interviewen over haar laatste historische roman ‘Vanuit het duister stralend licht’. Schrijver en antropoloog spreekt voorafgaand aan het interview de laudatio uit.

Het aankoopbedrag voor de zaaktickets wordt binnen een maand automatisch teruggestort op je rekening. Wil je het programma volgen via de livestream? Dan kun je via deze link een kaartje voor de livestream aanschaffen. Je kunt zelf kiezen voor een tarief (€3,- t/m €17,50). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging per mail voor de livestream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de livestream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv.