donderdag 14 november 2019

ILFU Book Talk met Louis Theroux

Wereldberoemde documentairemaker deelt memoires

geweest
19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
Janskerk
donderdag 14 november 2019

ILFU Book Talk met Louis Theroux

Wereldberoemde documentairemaker deelt memoires

geweest

De Britse documentairemaker Louis Theroux komt naar Utrecht. De wereldberoemde interviewer en maker van baanbrekende documentaires zal tijdens deze ILFU Book Talk spreken over Geen taboe voor Theroux, de memoires die hij optekende over zijn carrière en de spraakmakende documentaireseries waarvoor hij vele prijzen ontving. In aansluiting op de Book Talk zal Louis Theroux zijn boek signeren.

Journalist en programmamaker Janine Abbring (onder meer bekend van Zomergasten en Vroege Vogels) interviewt Theroux. Dichter Esther Naomi Perquin spreekt een laudatio uit.

Dit programma vindt plaats in de Janskerk.

Persoonlijke memoires van Theroux

Vijfentwintig jaar na zijn eerste verschijning op tv komt op 15 november Geen taboe voor Theroux (Ambo|Anthos) uit.  In deze persoonlijke memoires neemt Louis Theroux de lezer mee op reis door zijn tv-carrière, die begon bij Michael Moores TV Nation, en langs de vele bijzondere ontmoetingen die hij door de jaren heen had. Hij beschrijft zijn ervaringen met Scientology, extreme subculturen en milities in Amerika, gangs in Johannesburg en met zware drinkers in Londen. Ook vertelt hij over zijn interviews met bekende Britten zoals Jimmy Saville die hij bewonderde maar die hij later door onthullingen rond Saville in een nieuw licht moest bezien. De documentaires van Louis Theroux worden in Nederland uitgezonden door de VPRO.

Deze ILFU Book Talk is een productie van Het Literatuurhuis in samenwerking met TivoliVredenburg.

ILFU Book Talks in Utrecht UNESCO City of Literature

In vervolg op het succesvolle ILFU International Literature Festival Utrecht dat in 2018 voor het eerst in een grote editie van twee weken plaatsvond, vinden ook door het jaar heen ILFU Book Talks plaats. Grote namen en smaakmakers uit de nationale en internationale literatuur gaan tijdens de Book Talks in gesprek over hun nieuwste boekuitgave in Utrecht.

Utrecht is sinds 2017 een UNESCO City of Literature.