dinsdag 29 september 2020

ILFU Book Talk met Lionel Shriver

ILFU International Literature Festival Utrecht

International Literature Festival Utrecht

19:30
zaal open
20:30
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

Vrije plaatskeuze
€ 17,50
€ 31,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie
dinsdag 29 september 2020

ILFU Book Talk met Lionel Shriver

ILFU International Literature Festival Utrecht

Dit evenement is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.  

Lionel Shriver brak door met We Need to Talk About Kevin. Deze huiveringwekkende psychologische thriller over een jongen die een bloederige aanslag pleegt op zijn school werd verfilmd met Tilda Swinton  en John C. Reilly in de hoofdrollen.

Ook in haar nieuwste roman hanteert de Amerikaanse, deels in Londen woonachtige journalist en schrijver Lionel Shriver een scherpe pen en snijdt ze ongemakkelijke onderwerpen aan. Serenata Terpichore, hoofdpersoon in De weg van de meeste weerstand (Atlas Contact) is een fitgirl avant la lettre en zit opeens thuis. Ze probeert steun te zoeken bij haar echtgenoot. Maar die gaat zelf, na gepasseerd te zijn voor een promotie en met pensioen te zijn gestuurd, voor het eerst aan duursport doen van marathon naar triathlon.

Shriver studeerde aan de Columbia University New York en woonde in Nairobi, Bangkok, Belfast en Londen. Als journalist schreef ze voor onder andere The Wall Street Journal, Financial Times, The New York Times en The Economist. Shriver won in 2005 de Orange Prize voor haar achtste boek We Need to Talk About Kevin.

Het gemopper van Lionel Shriver op fitnessgekkies is virtuoos. In haar vijftiende roman, De weg van de meeste weerstand, laat Lionel Shriver haar personage als een volleerd stand-upcomedian fulmineren tegen het sektarische superioriteitsdenken van de fitnessverdwaasden.
Het Parool
Vermakelijk en vilein. Een boek dat ik grinnikend in vrijwel een ruk heb uitgelezen.
Trouw
De roman ontwikkelt zich subtiel van een scherpe zedenschets tot een liefdevolle analyse van een huwelijk.
De Morgen

Indien mogelijk zal Lionel Shriver signeren na afloop van het gesprek. Anders zijn er vooraf gesigneerde boeken verkrijgbaar.

Kijk voor het volledige festivalprogramma van het ILFU op www.ilfu.com. Een overzicht van de ILFU evenementen in TivoliVredenburg vind je hier.