talks, colleges, festivals en meer

ons kennis en debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Locatie: De Zalen van Zeven
Boothstraat 7

Attend
Facebook-event

ILFU Book Talk met Jennifer Egan & Douglas Stuart

Auteur van o.a. Bezoek van de Knokploeg

Geweest

Let op: dit programma vindt niet plaats in TivoliVredenburg, maar in De Zalen van Zeven op Boothstraat 7 in Utrecht.

ILFU verwelkomt op 20 mei 2022 gelauwerd auteur Jennifer Egan en Booker Prize winnaar Douglas Stuart in Utrecht voor een exclusieve double bill  van ILFU’s Book Talk.

Deze Book Talk staat allereerst in het teken van de publicatie van Egans nieuwste roman, Het snoephuis, die 5 april verscheen in vertaling van Arjaan van Nimwegen en Thijs van Nimwegen. In Het snoephuis brengt Egan personages uit Bezoek van de knokploeg opnieuw ten tonele. Bix Bouton, nu niet meer in de bijrol maar in hoofdrol, is ondernemer en experimenteert met het menselijk geheugen. Hij brengt Baas over je Onbewuste op de markt. Met dit technologische programma krijg je toegang tot al je herinneringen, en kun je deze herinneringen met iedereen delen. Maar niet iedereen is enthousiast. In aan elkaar gelinkte verhalen weeft Egan de verregaande gevolgen van Baas over je Onbewuste door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen. Een nerveus makend realistische verkenning van de impact van tech, en een geweldig onderzoek naar de rol van fictie in de 21steeeuw. Jennifer Egan wordt geïnterviewd door Nina Polak en ontvangt een laudatio van Basje Boer.

Tijdens het tweede deel van de avond komt Douglas Stuart aan het woord over zijn nieuwe roman Mungo, die 7 april in vertaling verscheen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Mungo vertelt het verhaal van twee jonge mannen, de protestantse Mungo en katholieke James, die elkaar vinden in een vriendschap die uitgroeit tot een onmogelijke en gevaarlijke liefde. Om zijn veiligheid en die van James te bewaken moet Mungo er alles aan doen om zijn ware identiteit verborgen te houden voor zijn omgeving. Stuart bevraagt in dit werk de betekenis van mannelijkheid en beschrijft bovendien op aangrijpende en ontluikende wijze het geweld waar queer mensen mee te maken krijgen.

Douglas Stewart wordt geïnterviewd door Thomas Heerma van Voss.

Over Jennifer Egan en Douglas Stuart
Voor Bezoek van de knokploeg ontving Jennifer Egan onder meer de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award. Haar laatste roman, Manhattan Beach, werd een internationale bestseller, en was in Nederland onder andere boek van de maand bij DWDD.

Douglas Stuart ontving voor zijn semi-autobiografische debuutroman Shuggie Bain geheel onverwacht de Booker Prize 2020. Het werd een New York Times-bestseller en Stuart won voor het werk naast de Booker Prize verschillende andere literaire prijzen. Het werk overrompelde zowel Amerikaanse als Nederlandse lezers. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Jennifer Egan en Douglas Stuart worden geïnterviewd over hun nieuwe romans op de bijzondere locatie Boothstraat 7.

Praktische informatie:
Locatie: De Zalen van Zeven
Adres: Boothstraat 7,  3512 BT, Utrecht
Inloop v.a. 19:30
Aanvang 20:00
Prijs: 15,- inclusief koffie en thee
Prijs ILFU members: 12,- inclusief koffie en thee

Foto: (c) Pieter M. Van Hattem