zaterdag 25 september 2021

ILFU Book Talk met Édouard Louis

International Literature Festival Utrecht

geweest
Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 25 september 2021

ILFU Book Talk met Édouard Louis

International Literature Festival Utrecht

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Édouard Louis debuteerde in 2014 met de autobiografische bestseller Weg met Eddy Bellegueule, waarmee hij in één klap wereldberoemd werd. In 2018 verscheen Ze hebben mijn vader vermoord, een uitzonderlijke aanklacht tegen de Franse staat én een aangrijpende liefdesbetuiging van een zoon aan zijn afgetakelde vader. Regisseur Ivo van Hove is fan en maakte de voorstelling Wie heeft mijn vader vermoord (23 en 24 september in Stadsschouwburg Utrecht) en bewerkt ook het nieuwe boek voor theater (wereldpremière september 21).

Deze zomer kwam Strijd en metamorfose van een vrouw uit, een hard en eerlijk relaas over de bevrijding van een vrouw – zijn moeder – uit de greep van mannen. Binnenkort worden ook de gesprekken van Édouard Louis met de beroemde Britse filmmaker Ken Loach (I, Daniel Blake en Sorry We Missed You) gebundeld. De twee kunstenaars, elk vanuit hun eigen discipline en generatie (Louis en Blake schelen ruim een halve eeuw in leeftijd), spreken over maatschappelijke kwesties als armoede, klassenverschillen en de rechten van arbeiders, thema’s die in hun beider werk een grote rol spelen. Op 25 september komt Édouard Louis zelf aan het woord op het ILFU.

N.B. Combineer je bezoek aan Exploring Stories zaterdagmiddag met de ILFU Book Talk van Édouard Louis, zaterdagavond. Een combiticket voor middag + avond kost €32,50 ipv €45. Zolang de voorraad strekt. 

De Book Talk met Édouard Louis onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang.