zaterdag 25 september 2021

ILFU Book Talk met Édouard Louis

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 25 september 2021

ILFU Book Talk met Édouard Louis

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. 

Édouard Louis debuteerde in 2014 met de autobiografische bestseller Weg met Eddy Bellegueule, waarmee hij in één klap wereldberoemd werd. In 2018 verscheen Ze hebben mijn vader vermoord, een uitzonderlijke aanklacht tegen de Franse staat én een aangrijpende liefdesbetuiging van een zoon aan zijn afgetakelde vader. Regisseur Ivo van Hove is fan en maakte de voorstelling Wie heeft mijn vader vermoord (23 en 24 september in Stadsschouwburg Utrecht) en bewerkt ook het nieuwe boek voor theater (wereldpremière september 21).

Deze zomer kwam Strijd en metamorfose van een vrouw uit, een hard en eerlijk relaas over de bevrijding van een vrouw – zijn moeder – uit de greep van mannen. Binnenkort worden ook de gesprekken van Édouard Louis met de beroemde Britse filmmaker Ken Loach (I, Daniel Blake en Sorry We Missed You) gebundeld. De twee kunstenaars, elk vanuit hun eigen discipline en generatie (Louis en Blake schelen ruim een halve eeuw in leeftijd), spreken over maatschappelijke kwesties als armoede, klassenverschillen en de rechten van arbeiders, thema’s die in hun beider werk een grote rol spelen.

Op 25 september komt Édouard Louis zelf aan het woord op het ILFU.

N.B. Combineer je bezoek aan Édouard Louis zaterdagavond met de festivalmiddag Exploring Stories op zaterdagmiddag. Een combiticket voor middag + avond kost €32,50 ipv €45. Zolang de voorraad strekt.

De Book Talk met Édouard Louis onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Lees hier meer over het evenement

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Édouard Louis kosten voor ILFU leden geen 20, maar 16 euro. Meld je online aan, daarna kun je meteen met korting kaarten bestellen.

Meld je hier aan

Zie ook

wo 29 sep 2021

ILFU Book Talk met Max Porter

Coronatoegangsbewijs nodig | De schrijver van o.a. 'Verdriet is het ding met veren'

za 2 okt 2021

38e Nacht van de Poëzie

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht 2021

za 25 sep 2021

ILFU Exploring Stories

Coronatoegangsbewijs nodig | Schrijvers, dichters en denkers over de grote thema’s van deze tijd