maandag 28 september 2020

ILFU Book Talk met David Mitchell

ILFU Book Talk met David Mitchell gaat door!

geweest

International Literature Festival Utrecht

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 28 september 2020

ILFU Book Talk met David Mitchell

ILFU Book Talk met David Mitchell gaat door!

geweest

Aan de bezoekers van de ILFU Book Talk met David Mitchell: het evenement vanavond in de Grote Zaal gaat gewoon door. Deuren zijn open vanaf 19.00 uur, het evenement begint om 20.00 uur. Na afloop zal hij geheel coronaproof signeren. We kijken uit naar het gesprek en hopen jullie vanavond te zien. 

Dit evenement is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.  

In de nieuwste roman van David Mitchell over de opkomst en ondergang van de Britse rockband Utopia Avenue in de jaren ’60 doet de band ook Nederland aan. Utopia Avenue, zijn eerste boek in vijf jaar, leidt langs roemruchte plekken, van Soho tot Californië maar ook Paradiso en het legendarische Nederlandse muziekprogramma Fenklup. Ook maken bekende personen hun opwachting (o.a. een jonge David Bowie) en zijn er allerlei verwijzingen terug te vinden naar personages uit Mitchells eerdere romans. We zijn zeer verheugd dat David Mitchell naar Nederland komt om te vertellen over Utopia Avenue.

David Mitchell wordt beschouwd als een van de grootste Britse schrijvers van dit moment. Met het fantastische Wolkenatlas (Cloud Atlas) dat door de tijd heen en weer springt, kreeg hij grote naamsbekendheid. Het boek werd genomineerd voor de Man Booker Prize en verfilmd met Tom Hanks en Halle Berry in de hoofdrollen. Ook de roman Droom Nummer Negen kreeg een Man Booker Prize nominatie. De Nederlandse vertaling van Utopia Avenue (Meulenhoff) verschijnt eind september.

Utopia Avenue zit bomvol cameo’s en is weer ouderwets mitchelliaans genieten Tot de vele aantrekkelijke kanten van het schrijverschap van David Mitchell behoort het feit dat al zijn boeken bruisen van het schrijfplezier. Plezier in het componeren van elegante of juist rauwe zinnen, plezier in het spelen met tropen en conventies uit de meest uiteenlopende genres, plezier in het scheppen van krachtige personages die vervolgens in meerdere boeken blijken terug te komen.
Volkskrant *****
David Mitchell is, clearly, a genius. He writes as though at the helm of some perpetual dream machine, can evidently do anything, and his ambition is written in magma across this novel’s every page.
The New York Times

Indien mogelijk zal David Mitchell signeren na afloop van het gesprek; anders zijn er vooraf gesigneerde boeken beschikbaar.

Kijk voor het volledige festivalprogramma van het ILFU op www.ilfu.com. Een overzicht van de ILFU evenementen in TivoliVredenburg vind je hier.