maandag 9 september 2019

ILFU Book Talk met Colson Whitehead

Pulitzerprijs-winnaar spreekt over zijn nieuwste boek

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 9 september 2019

ILFU Book Talk met Colson Whitehead

Pulitzerprijs-winnaar spreekt over zijn nieuwste boek

geweest

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead komt naar Utrecht! Tijdens de derde ILFU Book Talk spreekt hij over zijn nieuwste boek De jongens van Nickel dat net is uitgekomen.

Barack Obama en Oprah Winfrey mag Colson Whitehead inmiddels tot zijn grote bewonderaars rekenen. Zijn vorige roman De ondergrondse spoorweg, een overweldigend verhaal over het slavernijverleden, was een internationale bestseller. Het werd bekroond met de National Book Award. Het boek wordt verfilmd door Barry Jenkins (o.a. regisseur van Moonlight).

Met De jongens van Nickel (Atlas Contact) put hij uit een recenter verleden, namelijk de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en vertelt hij het verhaal van twee tieners op een tuchtschool in Florida. Per ongeluk belandt Elwood op de Nickel Academy waar vooral de zwarte jongens zwaar mishandeld, gemarteld en misbruikt worden. Samen met zijn vriend Jack richt hij zich op maar één ding: ontsnappen uit deze hel. ‘Overzichtelijk maar o zo indringend’ schreef de VPRO Gids inmiddels al over De jongens van Nickel.

De boeken van Colson Whitehead kun je op deze avond kopen bij de stand van boekhandel Bijleveld. Na afloop van de Book Talk zal hij signeren.

Over de ILFU Book Talks
In vervolg op het succesvolle International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat plaatsvond in september 2018 zal het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe ILFU-evenementen presenteren. In de ILFU Book Talks worden internationaal geroemde schrijvers geïnterviewd.

Huisvrienden van Het Literatuurhuis kunnen kaarten kopen met een gereduceerd tarief via hetliteratuurhuis.nl.

Wegens grote belangstelling is dit programma verplaatst van Club Nine naar Cloud Nine.
De ILFU Book Talks zijn een initiatief van Literatuurhuis.