dinsdag 29 september 2020

ILFU Book Talk met Isabel Allende (livestream)

ILFU International Literature Festival Utrecht

18:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

dinsdag 29 september 2020

ILFU Book Talk met Isabel Allende (livestream)

ILFU International Literature Festival Utrecht

Isabel Allende is een van de meest gelezen en geliefde schrijvers ter wereld. Haar grote succes kwam meteen met haar eerste roman uit 1982, Het huis met de geesten, verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol. Sindsdien schreef ze ruim twintig bestsellers en verkocht ze meer dan 74 miljoen boeken. Tijdens deze online ILFU Book Talk gaan we met haar in gesprek over haar rijke oeuvre en haar nieuwste roman Bloemblad van zee die eerder dit jaar verscheen.

De online uitzending vindt plaats live vanuit de Grote Zaal in TivoliVredenburg. Isabel Allende is bij de uitzending vanuit haar woonplaats in de Verenigde Staten. Het gesprek is via een livestream te volgen. Binnenkort maken we bekend wie haar interviewt en wie de speciale gasten in de zaal zijn.

Over Isabel Allendes nieuwste roman en werk

Allendes nieuwste roman Bloemblad van zee is een meeslepend, historisch en politiek verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van twee burgeroorlogen. Eind jaren dertig vluchten een jonge arts en zijn vriendin voor de Spaanse Burgeroorlog op een schip gecharterd door de Chileense dichter Pablo Neruda (naar zijn woorden is de roman vernoemd) en ontkomen zo aan de Tweede Wereldoorlog. Nadat ze een nieuw leven hebben opgebouwd in Chili zijn ze gedwongen om weer huis en haard verlaten als daar de dictatuur uitbreekt.

Naast haar werk als schrijver besteedt Isabel Allende veel van haar tijd aan mensenrechtenorganisaties en richtte ze na de dood van haar dochter Paula een stichting op, over wie ze het ontroerende, bewogen boek Paula schreef. De stichting geeft bijdragen aan tientallen organisaties wereldwijd vooral gericht op het welzijn van vrouwen en meisjes. In 2014 ontving ze van president Barack Obama de Presidential Medial of Freedom, de hoogste Amerikaanse burgerlijke onderscheiding.

Isabel Allende houdt in volle roman een spiegel voor.
Volkskrant ****
Allende op haar best.
NRC

Kaartverkoop livestream en festivalbundel

Je kunt bij de livestream aanwezig zijn door kaarten te kopen via de link van GUTS of de 'Bestel tickets'-knop bovenaan deze pagina: je kunt zelf kiezen voor een tarief (van € 3 t/m € 15). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging voor de livestream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de Isabel Allende livestream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv. Bij je livestream-kaartje kun je de ILFU festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ bestellen.  

 

Foto: Lori Barra