zondag 16 september 2018

Uitfeest - Bieb voor kids

Voorstellingen voor kinderen van 0-12 jaar

uitvoerenden

Stine Jensen
Krulmuziek
Verhaalatelier
Koffie en Kaas Theatergezelschap
Annet Huizing

locatie
zondag 16 september 2018

Uitfeest - Bieb voor kids

Voorstellingen voor kinderen van 0-12 jaar

De Bibliotheek Utrecht biedt het hele jaar door activiteiten voor jong en oud. Tijdens het openingsweekeinde van het International Literature Festival Utrecht en het Utrecht Uitfeest presenteert de Bibliotheek ‘Bieb voor Kids’, een gevarieerd programma voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Gratis toegankelijk op de 6e en 9e verdieping van TivoliVredenburg. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus kom op tijd.

Babyconcert (0-2 jaar) door Krulmuziek
10.30-11.00 en 11.30-12.00 uur, Locatie: Puntfoyer Hertz, 6e verdieping
Dit babyconcert vindt plaats op een groot kleed waar zowel de baby’s als de ouders zitten. Ouders kunnen met hun baby eerst een boekje lezen. Daarna begint het concert. De afwisseling tussen prachtige klassieke muziek, stilte, klankkleuren, luisteren en interactie maakt het babyconcert tot een rustgevende, maar toch ook een actieve ervaring voor de allerjongsten

Verhaalatelier Handje? (3-6 jaar)
11.00-11.45 uur en 13.00-13.45 uur. Locatie: Club Nine, 9e verdieping
Bij het Verhaalatelier wordt een bijzonder prentenboek voorgelezen gevolgd door een creatieve opdracht. Dit keer komt Tjibbe Veldkamp met zijn prentenboek Handje?. Het grappige verhaal gaat over Anna die naar de apen wil, maar haar vader wil naar huis. Ze ruilt met een jongetje, wiens vader naar de dierentuin gaat. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader….tot ze bij de apen is. In de workshop maak je je eigen uitschuifhand, waarmee je ouders kan wisselen en naar de dieren kan gaan! Pas op! Als kleine kunstenaar kun je vies worden. En neem vooral je vader mee!

Muzikale vertelvoorstelling Mier (Koffie en Kaas Theatergezelschap) (6-9 jaar)
11.15-12.00 en 14.15-15.00 uur. Locatie: Cloud Nine, 9e verdieping 
Op een dag verlaat Mier zijn huis en gaat op zoek naar de verte. Onderweg komt Mier de olifant tegen in een bootje, mist Mier de eekhoorn heel erg en leert hij van het schrijvertje dat iedereen zijn eigen verte heeft. Het verhaal – gebaseerd op het boek Vertrek van de mier van Toon Tellegen komt tot leven. Eerlijkheid en moed staan centraal. Schrijf na de voorstelling een brief aan je beste vriend en hang hem in de boom. Deze vriendenboom mét briefjes kun je bekijken tijdens de Kinderboekenweek over Vriendschap van 3 t/m 13 oktober in de Centrale Bibliotheek.

--- Dit programmaonderdeel is helaas geannuleerd ---
Kidscollege De Zweetvoetenman (Annet Huizing) (8-12 jaar)
13.00-13.45 uur. Locatie: Cloud Nine, 9e verdieping 
Annet Huizing, schrijver van De zweetvoetenman, laat je zien hoe de rechtspraak werkt. Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen als: Heb je het recht om te stinken? Moet je je altijd aan de regels houden? Jij mag voor rechter spelen in waargebeurde rechtszaken over o.a. zweetvoeten en een kletsnat paard. Annet sluit haar college af met de Zweetvoetenquiz. Wil je meer weten over rechtspraak? Leen dan het boek ‘De zweetvoetenman’ in de Bibliotheek of ga langs bij de stand van de Kinderboekwinkel. Als je het boek hebt gelezen, weet je meer over het recht dan de gemiddelde volwassene!

Kidscollege Vriendschap is Alles (Stine Jensen) (8-12 jaar)
15.00-15.45 uur. Locatie: Club Nine, 9e verdieping 
Vriendschappen zijn er in alle soorten en maten. Van voetbalvrienden, judovrienden tot vlog- en gamevrienden. Vrienden logeren bij elkaar, delen geheimen, geven elkaar raad. Vriendschap. Stine Jensen schreef er een filosofieboek over, waarin ze je meeneemt in de wereld van de vriendschappen. Samen met jullie gaat ze onderzoeken wat vriendschap eigenlijk is en sluit ze af met een quiz! Stine had veel succes met haar boeken Lieve Stine, weet jij het? en Alles wat ik voel en Feestje in mijn hoofd over geluk. Behalve schrijver is ze ook filosoof en televisiemaker.

Brievenboom (6-12 jaar)
12.00-15.30 uur - doorlopend programma. Locatie: Park 6, 6e verdieping 
Schrijf je beste vriend een brief en hang hem in de boom. Deze boom mét briefjes kun je bekijken tijdens de Kinderboekenweek over Vriendschap van 3 t/m 13 oktober in de Centrale Bibliotheek.

Zie ook