Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Na het programma is er een borrel op Park 6.

Locatie
Hertz

ILFU: All That Poetry

De feestelijke opening van ILFU

Geweest

De feestelijke opening van ILFU en de inhuldiging van Babs Gons als Dichter Des Vaderlands, met optredens van dichters en muzikanten. Met: Babs Gons, Lieke Marsman, Roger Robinson, Shishani, Ester Naomi Perquin, Edward van de Vendel en Benzokarim.

Babs Gons zal vanaf 24 september aantreden als negende Dichter des Vaderlands. Zij volgt in die functie Lieke Marsman op, die haar functie in januari van dit jaar beëindigde. Het comité dat Babs Gons benoemde roemt Gons als ‘een van de meest aansprekende dichters die Nederland nu heeft, met een stem vol vuur, brandend en warm, zowel op het podium als op papier. Ze is een dichter die bevlogen en betrokken woorden weet te geven aan wat er leeft in deze tijd, in een samenleving die zij vol overtuiging bij de poëzie betrekt’.

ILFU is dan ook bijzonder trots dat zij de inauguratiemiddag mag verzorgen, waarin we alles uit de kast trekken om een waarlijk feest rondom onze nieuwe Dichter des Vaderlands te bouwen.

Babs nodigde een keur aan topdichters uit: uit Nederland, Edward van de Vendel, Benzokarim, en oud-dichters des Vaderlands Ester Naomi Perquin en Lieke Marsman. Daarnaast zal ook de Brits-Trinidadiaanse dichter Roger Robinson speciaal voor All that Poetry naar Nederland komen. Robinson won in 2019 de prestigieuze T.S. Eliot prijs voor zijn poëzie (na Derek Walcott was hij de tweede Brits-Caraïbische dichter die deze eer ten deel viel). Babs Gons is al jaren een groot fan van hem en na deze middag zijn wij dat ongetwijfeld allemaal. Verder een performance van de kippenvelopwekkende muzikant Shishani. Aldith Hunkar presenteert het programma.

We verheugen ons op een onvergetelijke aftrap van een ongetwijfeld onvergetelijk Dichter des Vaderland-schap!

Over ILFU
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023, met onder meer het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt,  verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), en als afsluiting de 40ste Nacht van de Poëzie. Bekijk het hele festivalprogramma op https://ilfu.com