Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

ILFU: 39ste Nacht van de Poëzie

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht

Bestel tickets

Voor de 39ste keer zal een selectie van de beste Nederlandse dichters en een handvol muzikanten voor één nacht samen neerstrijken in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Er zijn debutanten, fluisterdichters, spoken word-giganten en P.C. Hooftprijswinnaars, die niets met elkaar gemeen hebben, behalve het angstzweet en de opwinding in die laatste vijftien zenuwslopende seconden op het trapje dat naar het podium leidt. Er zijn weer rondgangen vol boeken, cadeaus, hapjes en drankjes. En dan zijn er Piet Piryns en Ester Naomi Perquin die zoals elk jaar de bakens zijn in deze lange en beweeglijke nacht.

De nachtregel van dit jaar is van Joke van Leeuwen: ‘De huizen zijn nog donker en de dromen nog niet af’. De schrijver van de nachtregel is natuurlijk te gast en ook de afsluiter van vorig jaar, Mattijs Deraedt, opent traditioneel dan weer in dit jaar de Nacht. Marieke Lucas Rijneveld, Mustafa Stitou, Rob van Essen en Charlotte Van den Broeck zijn enkele van de twintig dichters die op 8 oktober zullen optreden op de Nacht van de Poëzie. Naast de bovengenoemde dichters zullen ook Maxime Garcia Diaz, Tijl Nuyts, Marjoleine de Vos, Nisrine Mbarki, Andy Fierens, Willem van Toorn, Kasper Peters, Astrid Lampe, Ivo de Wijs, Max Temmerman, Daniëlle Zawidi en Laura Broekhuysen optreden. Hassnae Bouazza leest werk van Hafid Bouazza voor.

De entr'actes voor dit jaar zijn: illusionist Hans Klok, Maria Farantouri die Mikis Theodorakis zingt, nederpoptrio WIES, singer-songwriter Ivo Dimchev, youtubefenomeen Alaa Wardi en de funky blazers van Broken Brass.

Over de Nacht van de Poëzie
De Nacht van de Poëzie is al sinds 1980 een begrip in de Nederlandse culturele wereld, met legendarische optredens van iconen als Annie M.G. Schmidt, Lucebert, Rutger Kopland en Judith Herzberg en talloze dichters die hun onuitwisbare debuut maakten in de achthoekige zaal.

Foto: Michael Kooren

Zie ook

ILFU: 39ste Nacht van de Poëzie

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht