Uitvoerenden

Michael Moore altsax/klarinet
Ab Baars tenorsax/klarinet
Wolter Wierbos trombone
Guus Janssen piano
Mary Oliver viool
Ernst Glerum bas
Han Bennink drums

Programma

Concert 1:
18:00 deuren open
18:30 aanvang

Concert 2:
20:00 deuren open
20:30 aanvang

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

ICP Orchestra

Een van de meest creatieve groepen in de moderne jazz

Geweest

Update 14 oktober: Dit concert gaat door. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt dit concert op twee tijdstippen plaats: om 18:30 en om 20:30 uur. Kaartkopers hebben hierover een mail ontvangen met meer informatie.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

ICP Orchestra
In 1967 stond Han Bennink samen met pianist/componist Misha Mengelberg aan de wieg van het veelzijdige ICP Orchestra, dat tegenwoordig bekend staat als één van de meest creatieve groepen in de moderne jazz. Mengelberg overleed in 2017, maar zijn composities worden door de verder vrijwel vaste bezetting springlevend gehouden. Deze composities vormen de basis, maar verder klinkt geen enkel ICP concert hetzelfde.

De muzikanten in het ICP Orchestra leerden omgaan met de eigenaardigheden van timing of intonatie van medespelers, hoe ze hun collega's in verwarring konden brengen, hoe de muziek te buigen of te ondermijnen tijdens de uitvoering. De muziek zit vol verrassingen, onverwachte wendingen, lenige gratie en vreemde uitbarstingen.

De Club Fluxus concerten komen tot stand in samenwerking met Gaudeamus.