Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 14 maart 2018

Huub van der Lubbe

Wat Speelt

geweest
zaal open
19:30
aanvang
20:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen
locatie
woensdag 14 maart 2018

Huub van der Lubbe

Wat Speelt

geweest

De getoonde prijs is inclusief servicekosten en garderobe.

Huub van der Lubbe is zanger en tekstschrijver van De Dijk. Daarnaast laat hij in het theater van zich horen als zanger-gitarist. Als dichter en verhalenverteller.

Wie was de vrouw van Bloedend Hart? Wat heeft de filmMefisto met het lied Geef me het zout uitstaande? Wat deed ‘The Hillbilly Shakespeare’ Hank Williams voor Frédérique Spigt’s hit Mijn hart kan dat niet aan?

Tijdens deze avond zingt Huub liedjes en vertelt hij de verhalen erachter. Hoe zijn liedjes ontstonden, met welk idee het begon, wat de aanleiding was. Over gebeurtenissen en toevalligheden die hem inspireerden. Hij weidt uit over zijn helden Cuby, Solomon Burke, Joe Cocker en Ramses Shaffy, maar ook over minder bekende grootheden die zijn muzikale geschiedenis bepaalden. Zo ziet Huub op een vrijdagavond in 1968 in een café te Wormer de zanger van de Zaanse supergroep Mom’s Price aan de hoek van de bar staan. Met een flaphoed op zijn hoofd nipt de jongeman, omringd door bewonderaars, zwijgend aan zijn glas. Daar en dan besluit Huub rockzanger te worden.

Met Jeroen van Olffen (bas en sounds) en Jan Robijns (piano).

Zie ook

vr 18 okt 2019

Fischer-Z

Celebrating 40 years of "The Worker"

za 8 jun 2019

Rob de Nijs

Theatershow Niet voor het laatst

zo 26 mei 2019

Fastlove: A Tribute To George Michael

Alle hits van Wham! en George Michael