Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 35,50
CJP
€ 28,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Uitvoerenden

Holland Baroque
Thomas Oliemans zang

Programma

Instrumentale en vocale muziek van Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler
o.a. Bach: Concerto in G BWV 592, cantate ‘Ich habe Genung’
Eisler: liederen uit Hollywooder Liederbuch, Kinderhymne, Ernste Gesänge

Locatie
Hertz

Holland Baroque & Thomas Oliemans

Bach & Eisler

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Holland Baroque nodigt bariton Thomas Oliemans uit voor een concert rondom de thema’s vervreemding, onthechting en nog breder: de zin van het leven en het verlangen naar een beter bestaan elders. Thema’s die van alle tijden zijn en het verbindende element vormen in een programma met muziek van twee componisten uit verschillende tijden: Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler.

Muziek rondom grote levensvragen
Thomas Oliemans slaat een verrassende brug tussen de muziek van Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler. De Thomascantor en de voor het nazi-regime naar de VS gevluchte Duitse componist behandelden dezelfde thematiek, maar vanuit verschillende invalshoeken. In zijn aangrijpende cantate ‘Ich habe genung’ laat Bach Simeon zingen: ‘Ich freue mich auf meinen Tod.’ Eisler stelt zich als ontheemde vluchteling indringende vragen: wat is de zin van mijn bestaan? Is er een betere wereld? Het paradijselijke geluk lijkt bij beide componisten aan ‘de overkant’ te liggen: daar waar we niet zijn. Een concert met muzikale contrasten en diepzinnige overeenkomsten.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Holland Baroque & Julie Roset