Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek Oude Muziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 37,-
Rang 2
Regulier
€ 32,-
Rang 3
Regulier
€ 27,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Aria’s van Rameau en G.F. Händel, folksongs uit Trinidad en Tobago en instrumentale Calypsomuziek

Uitvoerenden

Holland Baroque o.l.v. Judith en Tineke Steenbrink
Jeanine De Bique zang

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Holland Baroque & Jeanine De Bique

Carnival Baroque

v.a. € 27,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Georg Friedrich Händel was een componist die wist wat zijn publiek horen wilde. Nog steeds zijn pakkende aria’s als ‘M’hai resa infelici’ uit de opera Deidamia indrukwekkende juweeltjes. Jeanine De Bique en Holland Baroque maakten met deze aria grote indruk bij Podium Witteman. Nu combineren ze meer Händel met Caribische volksliedjes tot een ‘vocale meteorenregen’.

Jeanine De Bique
De ster van de in Trinidad geboren sopraan Jeanine De Bique is de afgelopen jaren als een raket omhoog geschoten. Met haar ‘eindeloze wereld aan kleuren en nuances’ (Opernwelt) is ze uitgegroeid tot ‘een van de meest opwindende sopranen in de barokmuziek’ (Operawire). Ze won in 2022 een Edison Klassiek voor haar debuut-cd Mirrors en ze zingt net zo makkelijk  complexe aria’s als opzwepende Caribische volksliedjes.

Georg Friedrich Händel en de aria
Georg Friedrich Händel, leeftijdgenoot van de grote Bach, zette in Londen de Italiaanse opera en vervolgens het oratorium op de kaart. Hij schreef ruim veertig opera’s, zo’n dertig oratoria en meer dan honderd cantates. In totaal bevat zijn werk ruim tweeduizend aria’s waarvan een groot aantal behoort tot de meest geliefde barokaria’s. Jeanine De Bique en Holland Baroque bieden een enerverende bloemlezing van deze immense schatkamer.

Zie ook

Dodenherdenking

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Václav Luks

Janine Jansen & Denis Kozhukhin

Jubileumconcert 10 jaar TivoliVredenburg