zondag 9 februari 2020

Holland Baroque & Aisslinn Nosky

Volkomen Telemann

geweest
14:15
zaal open
15:00
aanvang
16:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Holland Baroque
Aisslinn Nosky viool

programma

Telemann
Ouverture La Querelleuse TWV 55 g8: Concerto Polonois in Bes
Vioolconcert (Die Relinge) in A TWV 51:A4
Divertimento in Bes 50:23. 10’
Concerto voor 4 violen in C TWV 40:203
Rostock manuscript
Sextet in e TWV 44:5
Concerto voor 4 violen in A TWV 54:A1

locatie
zondag 9 februari 2020

Holland Baroque & Aisslinn Nosky

Volkomen Telemann

geweest

De titel baro(c)kster draagt Aisslinn Nosky met verve. Respect voor de muziek en de componist staat altijd voorop, maar violist Aisslinn Nosky voegt daar nog een puls en drive aan toe die de muziek vleugels geeft.

In het programma staat de componist Telemann centraal. Holland Baroque houdt een warm pleidooi voor deze vindingrijke componist. Nogal eens wordt hij ondergesneeuwd door Nederlands’ voorliefde voor Bach. Onnodig, vindt Holland Baroque, want dat is als appels met peren vergelijken. Telemann schrijft zo humoristisch met oneindige verbeeldingskracht. Elk deel is een miniatuur op zich. Poëzie en virtuositeit, verrassingen en een vleugje volksmuziek. Dat is Telemann ten voeten uit. Hij verdient het om elke keer weer ontdekt te worden. Dit programma zit vol met18e-eeuwse pareltjes. Daarnaast laten Holland Baroque en Nosky, Telemann's voorliefde voor volksmuziek horen met Hanasky’s Murkys en Polonaises.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!