Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Hoe luister ik naar metal?

Dat is de kunst!

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Overweldigende gitaren, agressieve drums en langharige mannen die duistere teksten in de microfoon schreeuwen. Metal muziek is niet bepaald easy listening. Toch veroverde dit genre vanaf de jaren '70 de harten van menig muziekliefhebber. Hoe kun je metal beter begrijpen? Muziekjournalist én metalliefhebber Peter van der Ploeg heeft het antwoord. In dit college neemt hij je mee in de metal geschiedenis, de uiteenlopende subgenres én bestrijdt hij enkele hardnekkige vooroordelen. Van black metal tot death metal, van Black Sabbath tot Within Temptation en van duivelsaanbidding tot klimaatverandering: het komt allemaal voorbij. Met Peters tips en uitleg komt metal tot leven en verovert dit genre wellicht ook jouw oren!

Dat is de kunst! - serie colleges over verschillende kunstvormen
Kunst? Natuurlijk hou je van kunst. Je bent toch geen cultuurbarbaar! Maar hoe komt een toneelstuk eigenlijk tot stand? Welke muzikale ingrediënten zijn kenmerkend voor een stijl? Wat kun je allemaal zeggen over een hedendaags kunstwerk?

Voor iedereen die behoefte heeft aan een goede basis voor een optimale kunstervaring, is er Dat is de kunst! Een reeks workshops waarin vakmensen en liefhebbers de geheimen van een kunstvorm uit de doeken doen. Door TivoliVredenburg, de Stadsschouwburg Utrecht, Bibliotheek Utrecht, Centraal Museum en Kunstuitleen Utrecht.

Foto door Tim van Veen. Ghost in TivoliVredenburg 05-12-2015.