maandag 18 oktober 2021

Hoe Dan?! | Soundtracks

Het proeflab voor nieuwsgierige onderzoekers

geweest
Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma

10:15
zaal open
11:00
aanvang
12:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Michiel Kamp

locatie
maandag 18 oktober 2021

Hoe Dan?! | Soundtracks

Het proeflab voor nieuwsgierige onderzoekers

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

In films, op televisie, in videogames en op social media: muziek is overal aanwezig. Meestal letten we er niet op, maar vaak doet die muziek meer met je dan je denkt. Hoe dan?! Onderzoek samen met muziekwetenschapper Michiel Kamp hoe je naar deze muziek, de soundtracks, luistert en wat dat met jou doet. En probeer zelf ook eens goeie muziek te kiezen bij een film. Wat gebeurt er als je vrolijke muziek kiest? Of juist een treurig deuntje? Ontdek in dit interactieve familiecollege of jij de kijker met jouw gekozen filmmuziek op het puntje van hun stoel kunt laten zitten.

Over de experimenten:
Silent disco
Hoe passen jouw emoties en bewegingen bij muziek? Kies je een kanaal en dans je suf op je favoriete soundtrack. Kun jij ontdekken op welke muziek de anderen dansen?

Soundtracks maken
Hoe maak je een soundtrack? Ga zelf aan de slag! Laat je inspireren door een mooi filmfragment en maak zelf bijpassende muziek.

Stomme filmmuziek
Een film zonder gesproken teksten… Hoe kies je daar de muziek bij? Experimenteer zelf met een echte pianist! Ga samen aan de slag om de emoties en de sfeer van het filmfragment ondersteunen.

Vintage games
Hoe klonk de muziek van oude games? Kruip achter de game computers en ervaar de soundtracks de games van vroeger.

Over Hoe dan?!
In ‘Hoe dan?!’ vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht over het onderzoek waar ze mee bezig zijn. En over hoe ze het antwoord op alle vragen proberen te vinden. Na een interactief familiecollege kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes en experimenten.

Hoe dan?! is een samenwerking tussen het Universiteitsmuseum Utrecht, BOKS Cultuurhuis en TivoliVredenburg. Het evenement is geschikt voor families met kinderen tussen de 7 en 14 jaar. Nog meer ontdekken? Onderzoek verder op umu.nl.

Zie ook

zo 24 okt 2021

Het Grote Straatberaad

Denk mee over klimaatoplossingen voor Utrecht

do 28 okt 2021

De Duiders | Hoe werkt je biologische klok?

Chronobioloog Marijke Gordijn over het effect van de wintertijd