HKU Big Band met Shirma Rouse - TivoliVredenburg
Naar agenda
vrijdag 21 april 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

HKU Big Band met Shirma Rouse

10,00

prijzen zijn inclusief servicekosten

uitvoerenden

HKU Big Band o.l.v. Ilja Reijngoud ft. Shirma Rouse.

aanvang
20:30
zaal open
19:45
HKU Big BandCloud Nine

De HKU Big band realiseert per jaar een aantal veelzijdige projecten waarin één genre, componist of gastsolist centraal staat. Deze keer wordt er samen met gastsoliste Shirma Rouse een stevig pop-programma gepresenteerd. 

Onder leiding van Ilja Reijngoud (Edisonwinnaar Compositie: http://www.iljareijngoud.com/) wordt er in de big band projectweken gewerkt aan onder andere samenspel, timing, en het creëren van de perfecte big band-sound. Aan het eind van de intensieve weken, wordt het resultaat gepresenteerd in een aantal spetterende concerten. De band is thuis in verschillende stijlen zoals Latin Jazz, Fusion en Swing. Ook dit seizoen staan er weer prachtige projecten op de agenda. Zo’n sterk staaltje mooie big band muziek wil je niet missen!

SHIRMA ROUSE
Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. Nadat ze, opgegroeid op het eiland Sint Eustatius, op haar 19e in Nederland komt studeren, bouwt ze al snel een muzikale carrière op. Eerst vooral als achtergrondzangeres: ze werkt met uiteenlopende artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Extince, Wouter Hamel, Glennis Grace, maar zingt ook bij Holiday On Ice en het Metropole Orkest. Jarenlang verzorgt ze achtergrondvocalen voor Anouk, ook als die in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Daar wordt Shirma door The Eurovision Times uitgeroepen tot Beste Backing Vocalist van het evenement.

Haar eerste album Chocolate Coated Dreams brengt ze in 2010 in eigen beheer uit, gevolgd door Shirma Sings Aretha in 2012 en Shout It Out Loud in 2014. Alle drie albums worden begeleid door een tour en verschijnen ook in Japan. Als Shirma in 2013 meedoet aan The Voice Of Holland, komt haar carrière in een stroomversnelling terecht. Inmiddels is ze een veelgevraagde gast in diverse televisie- en radioprogramma’s. Maar Shirma doet nog veel meer: ze geeft zangles, richt samen met Berget Lewis de Masterclass Vocal Academy op, is een vaste gast bij de beroemde jamsessies in Club Dauphine in Amsterdam, is ambassadeur voor de stichting Dushi Vriend en heeft haar eigen Shirma’s Soul Kitchen waar ze maandelijks 150 gasten verwent met haar kookkunsten én muziek.

In 2015 ontvangt ze de prestigieuze Edison Jazzism Publieksprijs voor haar album Shout It Out Loud. Dat najaar gaat ze op een tournee langs Holland Casino’s samen met pianist Jan Vayne. Voor 2016 staat onder meer een nieuw album gepland.

ILJA REIJNGOUD
De trombonist Ilja Reijngoud is naast Michiel Borstlap en Jesse van Ruller de derde Europeaan die een Thelonious Monk Award won. Reijngoud won deze prestigieuze Amerikaanse jazzprijs in 2003 voor zijn compositie No Substitute. Een hoogtepunt in een carrière die begon toen hij in 1996 cum laude afstudeerde aan het Hilversums conservatorium. Naast zijn activiteiten als docent is hij actief als bandleider (het Ilja Reijngoud Quartet) en met bands als The Houdini’s, de Cubop City Band, het Dutch Jazz Orchestra en het Pierre Courbois dubbelkwintet.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Wellicht vind je ook interessant

do 4 apr 2019

Asko|Schönberg speelt Kate Moore

za 23 feb 2019

Tim Kliphuis Sextet

Brandenburg Bazaar

za 22 dec 2018

Millennium Jazz Orchestra

Bernstein Celebration Concert

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord