Zaal open
Aanvang
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

HKU Big Band

& JugendJazzOrchester NRW

Geweest

Bij dit concert zijn enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

De HKU Big Band realiseert per jaar een aantal veelzijdige projecten waarin één genre, componist of gastsolist centraal staat. Dit keer worden composities/arrangementen van de compositiestudenten van Konrad Koselleck gespeeld onder leiding van Ilja Reijngoud. Zo’n sterk staaltje mooie big band muziek wil je niet missen!

Ilja Reijngoud
De trombonist Ilja Reijngoud is naast Michiel Borstlap en Jesse van Ruller de derde Europeaan die een Thelonious Monk Award won. Reijngoud won deze prestigieuze Amerikaanse jazzprijs in 2003 voor zijn compositie No Substitute. Een hoogtepunt in een carrière die begon toen hij in 1996 cum laude afstudeerde aan het Hilversums conservatorium. Naast zijn activiteiten als docent is hij actief als bandleider (het Ilja Reijngoud Quartet) en met bands als The Houdini’s, de Cubop City Band, het Dutch Jazz Orchestra en het Pierre Courbois dubbelkwintet.

JugendJazzOrchester NRW
Het JugendJazzOrchester NRW staat bekend om haar buitengewone en innovatieve shows. Dit project staat onder leiding van Konrad Koselleck en heeft als speciale gast Edwin Rutten. Het orkest bestaat al sinds 1975 en is een springplank voor jong talent, die later veel terug zijn te zien bij gevestigde muziekensembles zoals de WDR- en NDR Big Bands. Tijdens de ruim 40 jaar dat ze bestaan hebben ze gespeeld met verschillende Duitse jazzhelden zoals Paul Kuhn, Klaus Doldinger, Katja Riemann en Frank Chastenier en hebben ze o.a. in China, Zuidoost Azië, de Caraïbische eilanden, Marokko, Israël, Rusland, Australië en Senegal opgetreden.

Konrad Koselleck
Bandleider Konrad Koselleck (1971 geboren in Heidelberg/Duitsland) staat bekend als een van de toparrangeurs in Nederland. Voor iedere show of artiest schrijft hij nieuwe arrangementen, of soms zelfs complete composities. In zijn fijnzinnige aanpak doorklinken enthousiasme, humor, grenzeloos vakmanschap en een groot gevoel voor entertainment.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!