Aanvang
Locatie
Hertz

HKU Awards en Opening collegejaar

Een middag vol talks, optredens, presentaties en meer

Geweest

HKU begint het jaar goed met de opening van het nieuwe collegejaar 23/24 en de uitreiking van de HKU Awards 2023 aan het meest bijzondere afstudeerwerk van afgelopen jaar. Vanaf 14.00 uur presenteren alle genomineerden zichzelf en hun afstudeerwerk tijdens CONNECT. Een middag vol talks, optredens, presentaties en meer rondom de centrale vraag: wat is de waarde van kunst en kunsteducatie voor de wereld van vandaag?

Het gehele programma is gratis toegankelijk. Aanmelden vooraf is verplicht vanwege een beperkte capaciteit.

Opening collegejaar 23/24
Van 16.30 tot 18.00 uur opent HKU het nieuwe collegejaar in Hertz. Wat kun je verwachten? Natuurlijk veel presentaties en optredens van studenten en alumni. Huisband is LOE., de band rond singer-songwriter en alumnus Laura de Bruijn. Ook is er een eenmalige, uniek optreden van alumni Kika Sprangers (saxofoon), Remy van Kesteren (harp) en Fenne Scholte (zang). Diverse gasten van binnen en buiten HKU gaan met elkaar in gesprek over de centrale vraag: wat is de waarde van kunst en kunstonderwijs? Aan het woord komen Bas van Abel (oprichter van Fairphone en mede-oprichter van De Clique), Mart Veldhuis (gooide recent hoge ogen met zijn wandtapijt Eigen Schuld) en Veerle Spronck, associate lector van HKU. Ook Heleen Jumelet en Edwin Jacobs, samen het College van Bestuur van HKU, zijn aanwezig om de plannen en ambities van HKU voor aankomend jaar en verder toe te lichten.

HKU Awards 2023
HKU kent ieder jaar drie prijzen toe aan studenten die afgelopen collegejaar afstudeerden aan een bachelor- of masteropleiding van HKU: de HKU Awards. De HKU Awards bestrijken een breed scala aan disciplines, waaronder beeldende kunst, design, muziek, theater, film, games en nieuwe media. Jaarlijks dragen de negen verschillende academies of schools van HKU in totaal 27 genomineerden voor. Uit alle genomineerden kiest een jury drie winnaars van een HKU Award en één winnaar van de HKU Prijs Gemeente Utrecht. Tijdens de opening van het collegejaar 23/24 rijkt juryvoorzitter Femke Rotteveel (Fotodok) de HKU Awards 2023 uit aan de gelukkige winnaars; wethouder Eva Oosters doet dat met de HKU Prijs Gemeente Utrecht.

Best of Exposure: CONNECT
Voorafgaand aan de opening van het collegejaar, vanaf 14.00 uur, zijn alle genomineerden aanwezig om zichzelf en hun werk te presenteren in de K.F. Heinfoyer. De expositie biedt een unieke kans om in één oogopslag een speciale selectie van bijzonder afstudeerwerk van afgelopen jaar te zien. Van beeldende kunst via fotografie en design tot interactive performance design: alles komt voorbij. Met andere woorden: een best-of EXPOSURE, het afstudeerfestival dat afgelopen juni overal in Utrecht te bezoeken was. Vergeet vooral ook niet in gesprek te gaan met de alumni, ze lichten hun werk met liefde voor je toe.