talks, colleges, festivals en meer

ons kennis- en debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Sprekers
Bas Klinkhamer

Bas Klinkhamer is directeur van het opleidingsinstituut ITIP en gefascineerd door de wereld van dromen. Hij schreef meerdere boeken waaronder De nachtelijke reis en Dromen & Nachtmerries en maakte in samenwerking met de KRO het programma Dromendokter.

Merijn van Laar

Merijn van Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap en de behandeling van slapeloosheid. Hij werkte jarenlang bij Kempenhaeghe, Centrum voor Slaapgeneeskunde en behandelde mensen met slapeloosheid, ongewenste gedragingen in de nacht en verschoven slaap-waakritmes. Nu werkt hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Daarnaast is hij eigenaar van het bedrijf ‘Zorg voor Slaap’ waarbinnen hij trainingen verzorgt voor bedrijven en zorgprofessionals. Hij schreef het boek ‘Slapen als een oermens’, en verschillende boeken voor psychologen en huisartsen. Verder behandelde hij patiënten met slaapproblemen in het tv programma ‘Bizarre slapers’ en werkt hij samen met de Hersenstichting en de Universiteit van Nederland.

Het Zweefcafé | Over dromen

Het café waar wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten voor een biertje

Geweest

Weet jij nog wat je vannacht hebt gedroomd? Gemiddeld genomen lopen we 6 jaar van ons leven in dromenland rond, en toch weten we er meestal weinig meer van als we wakker worden. Waarom we dromen en wat ze ons te vertellen hebben houdt de mens al eeuwen bezig. Hebben dromen een betekenis of zijn het totaal willekeurige beelden en avonturen die niets met ons wakkere leven te maken hebben? En wat is precies een lucide droom en kun je leren om wakker te zijn in een droom? Tijdens deze editie van Het Zweefcafé gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen met o.a. dromendokter Bas Klinkhamer en psycholoog en slaapwetenschapper Merijn van Laar.

Over Het Zweefcafé
In Het Zweefcafé ontmoeten wetenschap en spiritualiteit elkaar aan de bar. Op een laagdrempelige manier kijken we naar de verschillen, maar nog meer naar de overeenkomsten tussen beide werelden. Met een nuchtere blik op zoek naar zingeving. Luister en praat mee in TivoliVredenburg bij Het Zweefcafé!

Dit is het verplaatste programma van maandag 22 mei. Er is een mail verstuurd naar ticketkopers.