Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 19 februari 2019

Het Saoedi-Arabië College

Over de kroonprins MBS en de moord op Jamal Khashoggi

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd
locatie
dinsdag 19 februari 2019

Het Saoedi-Arabië College

Over de kroonprins MBS en de moord op Jamal Khashoggi

geweest

Na de verdwijning van Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul zijn alle ogen in de wereld op hem gericht: Mohammed bin Salman (‘MBS’).

Eerder sloot hij zakenlieden en prinsen op in een luxueus hotel. Gaf hij vrouwen toestemming om te mogen autorijden maar gooide hij tegelijkertijd vrouwenactivisten in de gevangenis. Wie is deze kroonprins van Saoedi-Arabië? En wat wil hij met zijn land?

In dit college legt Paul Aarts uit wat de snelle opkomst van MBS betekent voor Saoedi-Arabië zelf, voor het Midden-Oosten en voor de rest van de wereld. Hoe moet het Westen omgaan met het Saoedi-Arabië waar MBS de scepter zwaait?

Paul Aarts is als Midden-Oostendeskundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en schreef, samen met Carolien Roelants, het boek Saoedi-Arabië: de revolutie die nog moet komen (2016).

Het Saoedi-Arabië College is een programma van het Haagsch College.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook