vrijdag 3 juli 2020

Blauwbaards Burcht

Door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Karina Canellakis

20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Karina Canellakis
Rinat Shaham
mezzosopraan 
Gabor Bretz
bas

programma

Bartók Blauwbaards Burcht
John Adams Shaker Loops

Karina Canellakis
''Er staat iets heel spannends te gebeuren.''
vrijdag 3 juli 2020

Blauwbaards Burcht

Door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Karina Canellakis

Het Radio Filharmonisch Orkest en chef-dirigent Karina Canellakis zaten niet stil tijdens de coronacrisis en maakten plannen voor een bijzonder project: een AVROTROS Vrijdagconcert maar dan in de vorm van een videoclip. Een bijzondere ode aan klassieke muziek, musici en iedereen die het podium en het publiek mist. Op het programma een uitvoering van Bartóks opera Blauwbaards Burcht, in een kersverse bewerking voor kleiner orkest en twee solisten. De registratie is in handen van AVROTROS en dat belooft wat voor de opstelling, beeldvoering, belichting en sfeer in de Grote Zaal. Je ziet de musici en dirigent op een manier zoals je ze nooit eerder zag.
Het verhaal van de opera is gebaseerd op het volksverhaal van Blauwbaard, een sprookje opgetekend door Charles Perrault. Het sprookje krijgt in de opera een extra dimensie, letterlijk en figuurlijk: een psychologische dimensie door de onrust, het gevaar en de schrikeffecten, en een 3d-dimensie door het decor met zeven gesloten deuren, waarvan er steeds eentje opengaat.

De registratie is op vrijdag 3 juli om 20.00 uur te zien op NPO 2 Extra (inclusief inleiding door Jet Berkhout), onze Facebookpagina en te beluisteren via NPO Radio 4. Het concert is voorzien van Engelse en Nederlandse ondertiteling.