Zaal open
Aanvang
Programma

Sophie Schers (GroenLinks Utrecht)
Simon Timmerman (COC- Midden Nederland)
Fatima Aliyat (beleidsmedewerker diversiteit en LHBTI)
Gazi Duran (Stichting Maruf)
Tom Verstappen (U.H.S.V. Anteros)
Jasper Albinus (Poetry Circle Nowhere)
Soula Notos (presentatrice)

Locatie
Studio Pandora
Attend
Facebook-event

Het Midzomergracht Debat

Utrecht: gay paradise?

Geweest

De toegang tot dit evenement is gratis. Plekken zijn te reserveren via de ticketlink.

Met het eerste regenboogzebrapad van Nederland en de Utrecht Canal Pride lijkt Utrecht een voorbeeldstad als het gaat om LHBTI-beleid. Hoe ervaren Utrechters dit zelf? Durven homoseksuele stellen door de hele stad hand in hand te lopen? Is er op elke plek ruimte om openlijk uit de kast te zijn? Zijn we op weg naar een gay paradise? Met een divers panel gaan we in gesprek over hoe een ideaal inclusief Utrecht eruit zou kunnen zien.

Met onder andere:

Sophie Schers is raadslid voor GroenLinks Utrecht en beleidsmedewerker bij Transgender Netwerk Nederland. Zowel vanuit de gemeentepolitiek als vanuit het TNN zet ze zich in voor LHBTI- en vrouwenrechten en gelijke kansen.

Simon Timmerman is voorzitter van het COC Midden Nederland, de grootste Nederlandse belangenvereniging voor LHBTI’ers. Daarnaast is Simon lang actief geweest bij de Utrechtse stichting PANN en was hij een van de organisatoren van het evenement Roze Zaterdag 2013 in Utrecht.

Fatima Aliyat is beleidsadviseur diversiteit en LHBTI voor de gemeente Utrecht. De afgelopen jaren is ze met de adviescommissie LHBTI- beleid Utrecht aan de slag gegaan om de speerpunten van de Regenboogagenda van 2015 te realiseren.

Gazi Duran is bestuurslid van stichting Maruf, een internationaal platform voor queer moslims. Met hun projecten en activiteiten richten zij zich op de sociale acceptatie en het bewijst zijn van seksuele en genderdiverstiteit binnen moslimgemeenschappen.

Tom Verstappen is voorzitter van de Utrechtse LHBT+ studentenvereniging U.H.S.V. Anteros.

Jasper Albinus is een prille woordkunstenaar en beklimt sinds kort het podium. Hij is dit jaar betrokken bij Poetry Circle Nowhere, een platform voor beginnende dichters.

Soula Notos is een Nederlands-Griekse comedian, actrice, presentatrice, en verhalenverteller. Zij zal deze avond als presentatrice in gesprek gaan met bovenstaande gasten.