talks, colleges, festivals & meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz

Het Klimaat & Energie Verkiezingsdebat

Negen politici met elkaar in gesprek over een duurzame toekomst

Geweest

Het is erop of eronder voor het klimaat de komende jaren. Het staat vast dat een nieuw kabinet maatregelen moet treffen om Nederland te verduurzamen en klaar te maken voor te toekomst. Maar hoe?

Onder leiding van debatleider Rogier Elshout gaan politici met elkaar in gesprek over de verantwoordelijkheid van de overheid, de rol van het bedrijfsleven en gedragsverandering. Per onderwerp schuiven steeds 3 partijen aan om een inhoudelijk en constructief gesprek te voeren over wat nodig is. En om te voorkomen dat het een debat vol one-liners wordt, schuift er ook een wetenschappelijk panel aan om de haalbaarheid en de geloofwaardigheid van de gemaakte claims te testen en kun je een act verwachten van theatermaker en schrijver Anoek Nuyens (De zaak Shell).

Met Sandra Beckerman (SP #2), Derk Boswijk (CDA #3), Silvio Erkens (VVD #11), Pieter Grinwis (ChristenUnie #2), Tjeerd de Groot (D66 #11), Christine Teunissen (PvdD #3), Suzanne Kröger (GL/PvdA #7), Cor Pierik (BBB #6) en Wytske Postma (NSC #11, onder voorbehoud).

  • We beginnen met de rol van de overheid; in Europa is er net een Green Deal aangenomen. Wat gaat Nederland doen op het gebied van duurzame energie? En hoe verhouden de acties van Nederland zich tot die van Europa, of zelfs de wereld?
  • Daarna kijken we naar het bedrijfsleven. Want steeds vaker klagen burgers bedrijven aan. Zo om af te dwingen dat ze meer doen in de strijd tegen klimaatverandering. Welke verantwoordelijkheid hebben bedrijven voor een duurzame toekomst?
  • Tot slot gaan we in op de burger. Hoe maken we klimaatbeleid een beetje eerlijk? Jongeren krijgen meer met klimaatverandering te stellen dan mensen op leeftijd. En hoe maken we zonnepanelen, het isoleren van je huis en schoon vervoer voor iedereen betaalbaar?

Het debat is ook via een livestream te volgen:

Het Klimaat en energie verkiezingsdebat wordt georganiseerd door TivoliVredenburg in samenwerking met Greenpeace, Jonge Klimaatbeweging, Jong RES, Milieudefensie, Natuur & Milieu, Netbeheer Nederland en NVDE.

Kijk op deze pagina voor alle verkiezingsprogramma's in TivoliVredenburg.