Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Park 6

Het Grote Straatberaad

Denk mee over klimaatoplossingen voor Utrecht

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Het klimaat verandert. Maar wat doen we ermee? Tijd voor een ongewone vergadering voor gewone mensen. Tijdens dit interactieve programma ga je, onder leiding van Friso Wiersum, in gesprek met je stadgenoten over het klimaatvraagstuk en over welke toekomst jullie voor je zien. Video's, muziek en opdrachten helpen je op weg. Van zwerfafval in de buurt tot sociale ongelijkheid, van een wormenhotel tot de blinkende sterrenhemel in de lucht, het woord is aan jullie!

De uitkomst is een Straatverklaring, een actieplan voor jullie zelf, voor de overheid of voor het bedrijfsleven. Wethouder Lot van Hooijdonk neemt deze in ontvangst. Wij verzamelen de input van alle Straatberaden in Nederland op de website hetgrotestraatberaad.nl. Dit interactieve platform vormt uiteindelijk de Klimaatverklaring van Nederland, die we overhandigen aan de overheid. Want het is hoog tijd dat onze stem gehoord wordt in oplossingen voor het klimaatvraagstuk!

Deelname is gratis; wel vragen we je een gratis ticket te reserveren via de ticketbutton.

Foto: Jaap Scheeren