Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 27 maart 2019

Het Grote Brexit College

Arend Jan Boekestijn over politiek in Groot-Brittannië

geweest
zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
22:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 27 maart 2019

Het Grote Brexit College

Arend Jan Boekestijn over politiek in Groot-Brittannië

geweest

29 maart is het zover: de Brexit is een feit. Het Verenigd Koninkrijk verlaat na twee jaar onderhandelen de EU. Gaan de Britten voor een harde Brexit? Of schrikken ze toch voor de economische gevolgen?

Na zijn eerste Brexit College voor het referendum neemt Arend Jan Boekestijn nu de keuze van de Britten onder de loep. Wat zijn de gevolgen? En wat gaan wij in Nederland ervan merken? Na lange en chaotische onderhandelingen is er straks een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Hoe ziet die eruit? 

Boekestijn ontleedt het complexe Brexit-dossier en legt helder uit wat we kunnen verwachten. Zakt het land weg in een politieke en economische crisis of komt het er juist sterker uit? En wat zijn de geopolitieke gevolgen voor Europa en Nederland?

Over de spreker
Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht en geeft wekelijks zijn visie op de wereldpolitiek bij BNR Nieuwsradio.

Het Grote Brexit College is een programma van het Haagsch College.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook