zondag 24 november 2019

Het Gelders Orkest met Boris Giltburg

Rachmaninov - Pianoconcert nr. 3

geweest
13:30
zaal open
14:15
inleiding
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Het Gelders Orkest - Orkest van het Oosten
Alpesh Chauhan dirigent
Boris Giltburg piano

programma

Rachmaninov Pianoconcert nr. 3
Strauss Ein Heldenleben

locatie
zondag 24 november 2019

Het Gelders Orkest met Boris Giltburg

Rachmaninov - Pianoconcert nr. 3

geweest

Iedereen kent Rachmaninovs Tweede Pianoconcert. Tegen die achtergrond zou je zijn Derde Pianoconcert kunnen betitelen als een geheimtip. Het is in elk geval zijn moeilijkste. Weinig pianisten wagen zich aan alle halsbrekende passages. Beroemdheden als Arthur Rubinstein en Svjatoslav Richter keken wel uit. Vladimir Horowitz durfde het wel aan en dankzij hem begon het werk alsnog aan een gestage zegetocht. Boris Giltburg, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013, wordt vaak vergeleken met Horowitz en Richter. Hij is de ideale vertolker van dit grootse, meeslepende en verduveld lastige pianoconcert.

Het Gelders Orkest is onlangs gefuseerd met het Orkest van het Oosten. Het gefuseerde orkest werkt nu met twee namen en twee repetitiekernen. Per concert neemt 1 repetitiekern de leiding. Tijdens dit concert is dat het Orkest van het Oosten. Vanaf september 2020 gaan beide orkesten onder de naam Phion verder.

Voorafgaand aan het concert is er om 14.15 uur een inleiding door Huib Ramaer.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!