Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

16.00 – 17.00 uur Gesprek met Gunay Uslu
17.00 – 18.30 uur Het Collectieve Creatieve Cultuurdebat

Locatie
Hertz

Het Collectieve Creatieve Cultuurdebat

Geweest

Creativiteit, kunst, erfgoed en cultuur zijn als fundament onmisbaar in onze samenleving. Cultuur is een grondrecht van en voor iedereen. Toch blijven er nog veel kansen onbenut, zo blijkt uit een recent rapport in opdracht van de Tweede Kamer. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is de vraag: hoe kijken politieke partijen naar de toekomst van creativiteit en cultuur?

Op woensdagmiddag 15 november gaan (kandidaat) Tweede Kamerleden met elkaar in debat over kunst, cultuur, erfgoed en de creatieve industrie. Aan de hand van diverse stellingen spreken zij over het onbenutte potentieel van de sector. De deelnemende Kamerleden: Jan Paternotte (D66), Mo Mohandis (GL-PvdA), Pim van Strien (VVD), Hanneke Steen (CDA), Frank de Gram (PvdD), Peter Kwint (SP). Het debat krijgt ook een muzikaal tintje door een optreden van de Nederlandstalige elektropop artiest Roos Blufpand.

Ben jij werkzaam in deze sector of een fervent liefhebber van kunst, cultuur, erfgoed en creativiteit? Meld je aan voor hét Collectieve Creatieve Cultuurdebat!

Voorafgaand aan het Collectieve Creatieve Cultuurdebat organiseert Kunsten ‘92 een gesprek met Gunay Uslu, demissionair staatssecretaris van Cultuur & Media. Wil je ook dit gesprek bijwonen? Geef dit aan tijdens je aanmelding.

Programma
16.00 - 17.00 uur Gesprek met Gunay Uslu 

17.00 - 18.30 uur Het Collectieve Creatieve Cultuurdebat

Dit debat wordt als collectief door de cultuur-, erfgoed- en creatieve sector georganiseerd, wetende: Kunsten '92, De Creatieve Coalitie, De Kunstenbond, De Museumvereniging, VNPFVSCD, NAPK, Platform Makers, FiM, FCI, LKCA en European Cultural Foundation.