Talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Hersenziekten | Technologie van de toekomst

Op onderzoek met New Scientist en UMC Utrecht Hersencentrum

Geweest

Kunstmatige intelligentie, big data en operatierobots: technologische innovaties zijn niet meer weg te denken uit het ziekenhuis. Wat kan die technologie voor ons betekenen? Welke uitdagingen staan ons als maatschappij te wachten? En hoe ziet de zorg er over tien jaar uit? Tijdens de tweede editie van New Scientist Live! Hersenziekten gaan we samen op zoek naar antwoorden.

In samenwerking met het UMC Utrecht Hersencentrum organiseert New Scientist een avond waarin de technologie van de toekomst centraal staat. Verschillende wetenschappers geven een inkijkje in hun fascinerende onderzoeken. Zo vertelt o.a. neuropsycholoog Martine van Zandvoort over wakkere hersenoperaties, laat datawetenschapper Hugo Kuijf zien wat er mogelijk is met kunstmatige intelligentie en gaan we met drie jonge onderzoekers in gesprek over de technologie van de toekomst. Verwacht een avond vol verwondering over het meest complexe orgaan van ons lichaam: het brein.

De presentatie is in handen van Jim Jansen en muziek wordt verzorgd door Afternooners.

Een inspirerende avond voor iedereen geïnteresseerd in zorginnovatie.

Bij de ticketprijs zijn twee drankjes inbegrepen. 

New Scientist Live! is een programma van New Scientist, het internationaal toonaangevende magazine over wetenschap en technologie.