donderdag 18 maart 2021

Hermine Deurloo, Mike Boddé & Lilian Vieira

Ode aan João Gilberto

19:00
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Vrije plaatskeuze
€ 26,-
€ 21,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Hermine Deurloo - harmonica
Lilian Vieira - zang
Mike Boddé - piano
Breno Viricimo - bas
Enrique Firpi - drums

support act
geen
locatie
donderdag 18 maart 2021

Hermine Deurloo, Mike Boddé & Lilian Vieira

Ode aan João Gilberto

De lyrische klanken van de mondharmonica en de melancholie van de Braziliaanse muziek lijken wel gemaakt voor elkaar. Vanavond brengen harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossa nova, die in juli 2019 overleed. Verwacht een zeer afwisselend concert op, van melancholieke ballads tot snelle samba’s.

Hermine Deurloo
Hermine Deurloo treedt sinds 2015 op met Mike Boddé, met wie ze al drie keer te zien was bij Podium Witteman. Met Lilian Vieira deed ze diverse optredens in jazzclubs en op festivals, zoals op het Amersfoort Jazzfestival in 2017. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels speelt ze met artiesten uiteenlopend van Alain Clark tot het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Deurloo opereert in de jazz, maar beperkt zich niet tot een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Mike Boddé
Mike Boddé is bekend van tv en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium. Samen met Thomas van Luyn maakte hij De Mike & Thomas Show. Hij is componist en vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek Tril gepubliceerd.

Lilian Vieira
De in Brazilië geboren zangeres Lilian Vieira is al jarenlang het gezicht van de Braziliaanse muziek in Nederland. Ze kreeg (internationale) bekendheid met het trio Zuco 103 waarmee ze twaalf jaar lang wereldwijd concerten gaf. Ze maakte solo-albums, werkte als gastsoliste mee aan tientallen albums en deed vele theatertours en optredens met orkesten en jazzmusici als pianist Gideon van Gelder. De laatste jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale wortels: het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische samba.