Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Herbie Hancock – Piano/Keyboards
Terence Blanchard - Trumpet
James Genus - Bass
Lionel Loueke - Guitar
Jaylen Petinaud - Drums

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Herbie Hancock

The Legend is back

incl. servicekosten

Er zijn bij dit concert zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

De jazzicoon komt met band terug naar Utrecht. Met zijn 5 decennia aan ervaring en 14 Grammy’s, kunnen weinig andere jazzmuzikanten zeggen zo veel invloed te hebben gehad op de akoestische en elektronische jazz als hij. Hancock speelde met de onsterfelijke Miles Davis vijf jaar lang samen in Miles Davis Quintet en namen veel klassiekers op, waaronder ‘Nefertiti’, ’ESP’ en ’Sorcerer’. Hits die hij uitbracht op het legendarische Blue Note Label  tijdens zijn solocarrière zoals ‘Watermelon Man’ en ‘Cantaloupe Island’, zijn nu nog steeds veel gehoorde standards. 

In de jaren 80 gooide Hancock het over een andere boeg maakte een vooruitstrevende sound die aan de wieg stond van hiphop en elektronische muziek. Hij introduceerde Wynton Marsalis aan de wereld en ging hij een samenwerking aan met Bill Laswell. Samen maakten ze het platina album ‘Future Shock’. De single ‘Rockit’ van die plaat haalde alle hitlijsten en ontving een Grammy. 

Hoewel hij al jong een naam voor zichzelf maakte, zit hij nu niet stil. Naast zijn tours, is hij ‘Creative Chair’ van het Los Angeles Philharmonic, schrijft hij vele boeken, heeft hij les op de universiteit en zet zich in voor een betere wereld met de oprichting van het Internationaal Committee van muzikanten voor vrede.  

Toch schittert Herbie Hancock het meest op het podium met een repertoire vol onverwoestbare klassiekers.

Zie ook

Benjamin Clementine

Mengeling van melodieuze klassieke muziek, jazz en pianopop

Dhafer Youssef

Dhafer Youssef

Exclusieve show van wereldwijd geprezen componist, zanger en ud-speler

Cécile McLorin Salvant Quintet

Bekroonde jazz vocalist