Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 4 september 2018

Hauschka

Pianomuziek met beats en synthesizers

geweest
zaal open
19:30
aanvang
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Sophie Hutchings
locatie
dinsdag 4 september 2018

Hauschka

Pianomuziek met beats en synthesizers

geweest

Voor dit concert zijn alleen vaste zitplaatsen beschikbaar.

Achter de artiestennaam Hauschka gaat de Duitse pianist Volker Bertelmann (1966) schuil, een muzikant die een even grillig als interessant pad heeft afgelegd. In de jaren tachtig zat hij in een rockband, in de nineties had hij een hiphopduo en sinds zijn eerste soloalbum Substantial (2004) richt hij zich op pianomuziek, waarbij hij de piano op onconventionele wijze bespeelt. Het grote publiek leerde hem kennen in 2016, toen hij met Dustin O'Halloran de muziek voor de film Lion maakte. Hauschka vernieuwt zichzelf continu: op zijn jongste album What If (2017) horen we zelfs beats en synthesizers!

Sophie Hutchings
Al op jonge leeftijd werd Sophie Hutchings’ aandacht getrokken door de piano, waarop ze heimelijk speelde wanneer haar ouders van huis waren. Inmiddels deelt ze haar bezwerende en expressieve composities gelukkig ook met de rest van de wereld en stond ze in voorprogramma’s van Olafur Arnalds, Federico Albanese en Lambert. Afgelopen maand verscheen de nieuwe ep Candela!

Bekijk hier een overzicht van al onze neoklassieke concerten, die ook verzameld zijn in deze Spotify-afspeellijst. Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.

Zie ook

vr 1 mei 2020

Explosions in the Sky

20th Anniversary Tour

vr 15 nov 2019

Cass McCombs

Rock, soul en pop singer-songwriter voor de fijnproevers

do 21 nov 2019

The Libertines

Lekker rammelende punk- en garagerock