Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Hashtech #7 | Tech & Sport

Tech-talkshow over bloed, zweet en data

Geweest

2019. Het jaar waarin voor het eerst een marathonloper onder de magische grens van de twee uur dook. Worden we daadwerkelijk sneller? Of is het vooral technologische innovatie die zulke waanzinnige tijden mogelijk maakt?

Sport innoveert voortdurend. Voetballers dragen BH’s. Wielrenners hebben oortjes in. En scheidsrechters hebben smartwatches, terwijl de VAR constant in hun oor tettert.

Wat doet technologie met sport?

Op 2 december neemt Podium de Stadstaat je mee in de wereld van tech en sport. Over data, Strava, eSports, GPS, heatmaps, VR, DNA, de VAR, en nog meer afkortingen die we niet zelf hebben bedacht.

Met onder meer Laurens ten Dam, die inmiddels zijn laatste wedstrijd als profwielrenner gefietst heeft. Hoe kijkt hij aan tegen oortjes in het wielrennen? Is het een race tussen de materialen of tussen de benen?

Met Ruud van Elk, dataman van PSV, duiken we in de voetbaldata.  Bepaalt hij stiekem de opstelling van PSV, of doet toch de trainer Mark van Bommel dat?

Met scheidsrechter Jeroen Manschot fluit deze keer niet Feyenoord – Heracles, maar kijkt terug op het eerste jaar VAR, doellijntechnologie en smartwatch. Én blikt vooruit op de technologieën die nog gaan komen. Of… hebben we straks helemaal geen scheids meer nodig?

En met Bernadette van Os, die als technologie-expert van TeamNL onze mannen en vrouwen aan de gouden plakken helpt richting Tokyo 2020. Over hoe video-analyse, GPS en versnellingssensoren de Nederlandse prestaties verbeteren. Maar als al die andere landen dat ook hebben, wordt dat dan geen ordinaire tech-wedloop?

En tot slot met wielerpodcast-host en maker Willem Dudok (podcast 'De Rode Lantaarn'). Willem is zijn leven lang al enthousiast volger van de koers. Hij is daarnaast, in de uurtjes die er overblijven, oprichter van communicatiebureau Johnny Wonder.      

Podium De Stadstaat
Podium de Stadstaat bestaat uit de drie @techmannetjes Marcel Bamberg, Thom Egberts en Ruud Schapenk die samen ontspannen, inhoudelijke talkshows maken over actuele thema's.

 

 

 

 


Kennis & Debat in TivoliVredenburg

Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.