Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
maandag 3 juni 2019

Hashtech #6 | Aanklikken of afkicken

Alles over onze verslaving aan schermen en technologie

geweest
zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
21:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 3 juni 2019

Hashtech #6 | Aanklikken of afkicken

Alles over onze verslaving aan schermen en technologie

geweest

Hoe vaak per dag grijp jij naar je broekzak zonder dat je eigenlijk weet waarom? Ken je dat stroomstootje dat door je hersenen gaat als je een melding hebt? En wist je dat van de 13-jarige kinderen inmiddels een kwart bijziend is?

De grote boosdoener: onze smartphone. We lijken massaal verslaafd aan dat ding, aan social media en aan andere apps. Check je schermtijd-app maar eens: best kans dat je niet onder de drie uur per dag uitkomt.

En toch doen we helemaal niks aan onze verslaving! Toch? In Hashtech #6 verkennen we wat er aan kúnnen doen. Hoe groot het probleem nu eigenlijk is. En welke trucjes gebruikt worden zodat jij steeds weer je telefoon pakt.

Met:
Nicolaas Veul is programmamaker bij de VPRO. Voor ‘Super Stream Me’ streamde hij samen met Tim den Besten zijn hele leven 15 dagen, 1 uur en 23 minuten achter elkaar. In zijn documentaire ‘#Followme’ verkende hij de industrie achter Instagram. Wat is echt en wat is nep? 

Rosa van Rijsingen is psycholoog en verslavingsdeskundige. Ze is werkzaam bij het Rotterdamse bureau 'Ready for Change', gespecialiseerd in verslavingszorg en behandelingen.

Podium De Stadstaat
Podium de Stadstaat is een Utrechts initiatief, dat voortdurend op zoek is naar debat in de stad. Utrecht verdient namelijk een breed gevoerd publiek debat –de stad is te belangrijk om dat niet te voeren.

 

 

 

 

 

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programmavan TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

 

 

 

Foto door @Matthew_T_Rader via Unsplash.

Zie ook

ma 4 nov 2019

ILFU BOOK TALK met Jeanette Winterson

Veelgeprezen schrijfster vertelt over haar moderne interpretatie van Frankenstein

za 7 sep 2019

Seminar: Opportunities for composers in a changing cosmopolitan culture

Gaudeamus Muziekweek - De dominantie van de West-Europese muziektraditie

ma 9 sep 2019

ILFU Book Talk met Colson Whitehead

Pulitzerprijs-winnaar spreekt over zijn nieuwste boek