zaterdag 13 juni 2020

Harmonie de Bazuin ism Mondo Leone – 100-jarig jubileumconcert

Het mooiste geluid (ter wereld)

19:30
zaal open
20:15
aanvang
uitvoerenden

Harmonieorkest De Bazuin
Mondo Leone

programma

Mondo Leone Duiken
Jan de Haan Overture to a new age, deel 1 en 2
Mondo Leone Ravioli in Gis mineur
Don Gillis Variation on a Kitchen Sink
Mari-Anne Hof Spreeuwen met muziek
Sounds of Silence
Mondo Leone Deane’s Cadeau
Gershwin An American in Paris
Mondo Leone Autorijden met mijn zoontje
Mondo Leone Lalalala
Mondo Leone Dansmarietje

locatie
zaterdag 13 juni 2020

Harmonie de Bazuin ism Mondo Leone – 100-jarig jubileumconcert

Het mooiste geluid (ter wereld)

Ter ere van het 100-jarig jubileum geeft De Bazuin een eenmalig bijzonder concert. Samen met de Utrechtse muziekfilmpjesmaker en rasverteller Mondo Leone wordt opzoek gegaan naar Het mooiste geluid (ter wereld).

Wordt dat een knetterende trompet? Het bigband-achtige akkoord dat Amerikaanse treinen toeteren? Of juist iets heel anders, zoals regen op je tent? Is dat de zangerige taal van de Utrechtse Italiaan Gianni Casti die zijn lievelingsrecept (Ravioli van zijn moeder) kookt? Of een plons in het water van je kind dat zwemles heeft in zwembad de Kwakel?

Een avond vol muziek, film en verhalen waarbij enkele van Mondo Leones film-klassiekers door De Bazuin van een heel nieuw arrangement worden voorzien. Dat alleen al maakt kans het mooiste geluid ter wereld te zijn.

Voor de pauze zullen enkele filmklassiekers van Mondo Leone worden opgevoerd, zoals Duiken en Spreeuwen. Tevens zal De Bazuin het stuk ‘Overture to a New Age’ van Jan de Haan ten gehore brengen.

Na de pauze gaat het dak eraf met swingende muziek met onder andere Lalala van Leon Giesen, en An American in Paris van Gershwin, afgesloten met een heuse carnavalskraker. Joost Visser en Rinus Verschoor hebben de muzikale leiding bij het concert. Het podiumbeeld en de regie worden verzorgd door Jolanda de Jong.

Voor meer informatie zie www.bazuinutrecht.nl, https://mondoleone.nl/bazuin of www.structureyourart.nl

Zie ook