Alle concerten

Klassieke Kerst
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Händel Messiah

Uitvoerenden

Nieuwe Philharmonie Utrecht
Johannes Leertouwer muzikale leiding, viool
Kristen Witmer sopraan
Daniel Elgersma altus
Stefan Kennedy tenor
Drew Santini bas

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Handels Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Geweest

Traditie
Wat in Nederland met Pasen de Matthäus Passion is, geldt in Engeland rond kerst voor Händels Messiah. Het werk met beroemde aria’s als Ev’ry valley shall be exalted en I know that my redeemer liveth en het overdonderende Hallelujah-koor wordt ook in ons land steeds meer een kersttraditie. Zeker als de Nieuwe Philharmonie Uitrecht het onder leiding van Johannes Leertouwer zo magisch meeslepend uitvoert.

Händels Messiah
Met de Messiah vond Georg Friedrich Händel zichzelf in 1741 niet alleen opnieuw uit, hij schreef ook een werk dat zou uitgroeien tot zijn populairste oratorium. Al bij leven van de componist werd de Messiah bijna jaarlijks uitgevoerd rond de paastijd. Omdat het stuk de gehele geschiedenis van Jezus van geboorte tot dood en wederopstanding behandelt, verschoof die uitvoering later in de Angelsaksische landen naar de kersttijd.

Nieuwe Philharmonie Utrecht
De Nieuwe Philharmonie Utrecht ontstond in 2009 om in een leemte te voorzien. Utrecht heeft met TivoliVredenburg een prachtige concertzaal, maar geen eigen orkest, zo was de gedachte. Het projectorkest dat onder leiding staat van de even doorgewinterde als enthousiasmerende violist Johannes Leertouwer is mede bedoeld als opleidingsorkest. Ervaren musici spelen naast jonge professionals en studenten. ‘Zeldzaam en geweldig’, oordeelde NRC al eens over het orkest.

Lees hier de volledige programmatoelichting van dit concert.