Hafla Chaabia 3 - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 3 maart 2018

Hafla Chaabia 3

20,75

prijzen zijn inclusief servicekosten

support
geen support
aanvang
18:00
zaal open
17:00
grote zaalhafla chaabiamarokkaans

Het grootste Marokkaanse feest van Nederland komt er weer aan! De beste artiesten van dit moment zorgen voor spectaculaire optredens waarop flink gedanst kan worden. Ook bij deze derde editie zullen  vele muziekstijlen  de revue passeren. De fantastische akoestiek, vele zitplaatsen en ruime dansruimte van de luxe zaal maken TivoliVredenburg de perfecte locatie. Het is gemakkelijk te bereiken en heeft een uitgebreide parkeergelegenheid in de buurt.

Najat Aâtabou
Najat is benoemd tot ambassadrice van ‘la chanson et la musique Marocaine’. Deze titel kreeg ze persoonlijk van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Ze zorgde in 1986 voor veel ophef in Marokko met haar clandestien opgenomen en illegaal verspreidde liedje ‘J’en ai marre’ (Ik ben het zat). Ondanks de kritiek uit haar omgeving en familie heeft ze er toch voor gekozen om  verder te gaan als zangers. Zij vertrok naar Casablanca en vervolgde daar haar zangcarrière.  Najat staat voor de warmte, gastvrijheid en diversiteit van culturen die Marokko rijk is.
Als tekstschrijver en zangeres van het levenslied schetst zij een eerlijk beeld van de Marokkaanse vrouw, ze is erop uit de rechten van vrouwen te verbeteren. Bezingt netelige kwesties en gaat de confrontatie aan met heersende opvattingen. Mede dankzij  Najat Aâtabou is de weg vrij gemaakt voor vele vrouwelijke zangeressen die zich tot op heden  durven en kunnen ontwikkelen in Marokko. Najat zingt over liefde, politiek, doorbreken van taboes en traditie. De Marokkaanse vrouw hoeft niet langer stil te blijven en hoeft geen onrecht meer te pikken. Najat strijdt voor meer emancipatie tussen de man en  vrouw, huiselijk geweld en heeft het daarom niet altijd makkelijk gehad. Onder anderen het nummer “Moudawana” heeft Najat een bijdragen geleverd aan de  vrouwenrechten in Marokko door deze thema bespreekbaar te maken. Sinds een paar jaar zijn er in Marokko diverse  wetten aangenomen om de vrouwenemancipatie op nationaal niveau te ondersteunen.

Tot de dag van vandaag  is Najat Aatabou nog populair. Ook bij de Marokkaansse gemeenschap in het Westen, brengt ze  nostalgische emoties teweeg tijdens live-optredens. Najat is één van de beroemdste en meest gewilde zangeres. Een aantal van haar bekendste liederen zijn: “Choufi Ghiro” (Zoek een ander), “Kadba Beyna”(Zichtbare leugen),“Ana Jit Jén Ai Marre”

Ibtissam Tiskat
De 25 jarige Ibtissame is  een Marokkaanse zangeres, songwriter en actrice. De jonge ambitieuze vrouw heeft in 2014 deelgenomen aan de programma’s  Star Academy Arabia en Arab Idol waar door zij internationaal doorbrak. De zangeres begon op  vierjarig leeftijd met zingen en werd aangemoedigd door haar moeder om dit pad te volgen. Ze verhuisde van Fes naar Salé (Marokko) om haar muzikale carrière voort te zetten. Na haar deelnamen  is het snel  gegaan nog in 2014 heeft ze haar nummer “Ndir ma Beghit” uitgebracht en mocht ze diverse commercials maken. Ibtissame kreeg ze als bijnaam  “Queen” wegens haar charisma, stem en  persoonlijkheid. In 2015 verschenen twee succesvolle singels uit van haar  “Weli Liya” en “Maghribiya wa Aftakhir“. Afgelopen jaar mocht ze  een exclusieve introductienummer maken van de populaire  Marokkaanse serie  “AL Khawa” en in oktober 2017 kwam haar nieuwe nummer ”Bghani B3youbi“ uit. Door haar waanzinnige mooie stem en ambitie bouwt ibtissame met succes aan haar carieere. Ibtissame is een jonge, energieke en sterke vrouw die niet stilstaat en continu verfrissende nieuwe muziekstijlen voegt in haar liederen.

Zaterdag 3 maart 2018  in  TivoliVredenburg  in Utrecht Foyer open: 17:00 uur  Programma: 18.00 uur – 23.30 uur
Entree: deur € 27,50 (excl. servicekosten) / KOOP JE TICKET in de voorverkoop t/m zondag 31 januari  VOOR SLECHTS € 17,50 (excl. servicekosten) en vanaf 1 februari voor € 20,- (excl. servicekosten).
Adres: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht | 030-2314544 | www.tivolvredenburg.nl  | www.marmoucha.nl

Meer weten? kijk snel op: www.marmoucha.nl of www.tivolivredenburg.nl
Programma met zitplaatsen
Catering aanwezig
Camera’s worden niet toegelaten                     
Geen alcohol

 

Wellicht vind je ook interessant

za 14 apr 2018

Transition Festival 2018

TivoliVredenburg i.s.m North Sea Jazz

do 8 nov 2018

Le Guess Who? 2018

zo 21 jan 2018

Ladies Only Festival

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord