zaterdag 5 juni 2021

Gwilym Simcock/Mike Walker/Hermine Deurloo

CloudNights | Een nieuw trio, met een hoop te ontdekken

20:15
zaal open
21:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Gwilym Simcock piano
Mike Walker gitaar
Hermine Deurloo harmonica

locatie
zaterdag 5 juni 2021

Gwilym Simcock/Mike Walker/Hermine Deurloo

CloudNights | Een nieuw trio, met een hoop te ontdekken

Dit is het verplaatste concert van 8 mei 2020, naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Vanwege de omvang van ons programma kan het enige tijd duren voordat je deze e-mail ontvangt. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Gefascineerd door de klank, verruilde Hermine Deurloo haar saxofoon voor de chromatische mondharmonica. Het bleek geen slechte beslissing: Deurloo speelde met uiteenlopende artiesten als Han Bennink, Jesse van Ruller, Candy Dulfer, Mike Boddé, Rembrandt Frerichs en het Metropole Orkest. Haar harmonicaspel is o.a.  te horen in soundtracks van films (o.a. Pluk Van De Petteflet) en reclamespotjes (o.a. Unox). In 2018 werd haar spel beloond met de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award, die eerder Toots Thielemans en Stevie Wonder in de wacht sleepten.

Vanavond staat ze in Club Nine met pianist Gwilym Simcock (de vaste pianist van Pat Metheny) en gitarist Mike Walker. Deze twee oprichters van The Impossible Gentleman spelen al lange tijd samen en delen hun liefde voor uiteenlopende muziekstijlen, van rock tot klassiek, jazz tot folk. Ze ontmoetten Hermine Deurloo afgelopen jaar op het Ambleside Festival. Het resultaat is een nieuw trio, met een hoop te ontdekken.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook

do 18 mrt 2021

Hermine Deurloo, Mike Boddé & Lilian Vieira

Ode aan João Gilberto

zo 8 nov 2020

Benjamin Herman Kwintet feat. Ack van Rooyen

Sunday Afternoon Jazz - een van de best op elkaar ingespeelde combo’s van het land

zo 16 mei 2021

Mathilde Santing

Before the Parade