zondag 22 september 2019

Grootstedelijk Grijze Koppen Concert XL

13:30
zaal open
14:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Grijze Koppen Orkest Oase
Grijze Koppen Orkest Rosendael/Zuylenstede
Grijze Koppen Orkest Moerwijk-Loosduinen 

Fanfare van het Vuur
Basisschool de Pijlstaart

Sem de Boer zang
Peter de Boer muzikale leiding/dirigent
Fredrike de Winter dirigent
Corien Koning dirigent

locatie
zondag 22 september 2019

Grootstedelijk Grijze Koppen Concert XL

Het organiserende Fort van de Verbeelding, een groep Community-musici die in en vanuit Utrecht grootschalige en veelkleurige muziekprojecten initieert en uitvoert, brengt samen met TivoliVredenburg 3 grote ouderenorkesten op 1 podium samen met meespelende schoolkinderen en Utrechts Community Orkest Fanfare van het Vuur.

De 3 ouderenorkesten zijn Grijze Koppen Orkesten die voortkomen uit het o.a. door de gemeente Utrecht ondersteunde project het Grijze Koppen Orkest, waarbij op zorg- en buurtlocaties in de stad ouderen, die veelal geen muziekervaring hebben, zingen en spelen op laagdrempelige muziekinstrumenten en zich laten zich horen in bevlogen en ontroerende concerten met schoolkinderen, muziekamateurs en -profs, zorg- en buurtmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers.

In de orkesten laten (kwetsbare) ouderen zich van een ongekend vitale kant zien en horen. De concerten, die zonder uitzondering veel bijval oogsten van het vaak talrijk aanwezige publiek, vonden plaats in zorgcentra en op buurtlocaties overal in de stad.