Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zondag 22 september 2019

Groot Omroepkoor

Sigvards Klava

geweest
uitvoerenden

Groot Omroepkoor
Sigvards Klava dirigent

programma

Nielsen Drie Motetten

Dvořák Nocturne

Whitacre When David Heard
Esenvalds O Salutaris Hostia
Schnittke Concert voor koor

locatie
Frits van der Waa de Volkskrant
Het is misschien ook tijd om opnieuw te constateren dat het enige professionele grote koor dat Nederland rijk is, voortreffelijk in zijn vel zit.
zaterdag 17 oktober 2015

Groot Omroepkoor

Sigvards Klava

geweest

Let op: dit concert vindt plaats in de Jacobikerk.

Nielsens motetten, gebaseerd op drie psalmen van David, zijn een hommage aan de Renaissance-muziek van Palestrina, een fascinerende ontmoeting tussen de late Romantiek en de Renaissance. De kameleon of polystilist Schnittke maakt in zijn Concert voor koor gebruik van een waaier aan uitdrukkingsmogelijkheden. Voor zijn Concert voor koor liet hij zich inspireren door de middeleeuwse gezangen van de Armeense monnik en mysticus Gregorius van Narek. De muziek varieert van middeleeuwse eenstemmigheid tot aan de meest ingewikkelde moderne polyfonie. Dirigent Sigvards Klava ontving in 1999 de Grand Prix voor zijn interpretatie van Alfred Schnittkes koormuziek. Dat maakt de artistiek leider het fameuze Lets Radio Koor tot de ideale dirigent van Schnittkes bij vlagen zinsbegoochelende Concert voor koor. Net zo bedwelmend en van een buitenaardse schoonheid is Esenvalds O Salutaris Hostia, dat een vrucht is van de rijke Letse koortraditie.

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Agnes van der Horst.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 uur een inleiding door Leo Samama.

Routebeschrijving Jacobikerk
De Jacobikerk bevindt zich in het noordelijke deel van de Utrechtse binnenstad. De kerk is goed bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als per auto. Utrecht Centraal Station bevindt zich op 10 minuten lopen van de kerk. Voor meer informatie en een routebeschrijving zie www.jacobikerk.nl.

Dit concert is onderdeel van een serie. U bent voordeliger uit als u concerten in serieverband bezoekt. Bovenaan deze pagina is vermeld in welke series dit concert is opgenomen. De serienamen zijn aanklikbaar en leiden naar het concertoverzicht van de genoemde serie. Bekijk hier onze video-uitleg over het online bestellen van series.

Zie ook