zondag 11 februari 2018

Griegs Pianoconcert Uitgelegd

Maestro Jules Onthult

geweest
uitvoerenden

Het Gelders Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer
Aidan Mikdad piano

programma

Grieg Pianoconcert

locatie
zondag 11 februari 2018

Griegs Pianoconcert Uitgelegd

Maestro Jules Onthult

geweest

Heb je een nichtje, buurvrouw, opa, vriend of studiegenoot die je graag zou introduceren in de wondere wereld van klassieke muziek? Griegs Pianoconcert Uitgelegd - relaxt, lunchtijdproof én bedtijdproof op zondagmiddag - is je kans! Koop naast jouw kaartje een Introductieticket op een rang naar keuze: jouw introducé mag met korting mee. Veel plezier!

Maestro Jules onthult, legt uit en kruipt in de huid van...
Maestro Jules van Hessen is uitvinder van een nieuw genre: het Onthullings- concert. Vanaf de dirigentenbok en tussen de orkestleden duikt hij in de muziek en ontrafelt de wanhoop, euforie en alles daartussen die licht ontvlambare componisten voelden toen ze hun meesterwerken op papier zetten. Voor de pauze gaat het doek op voor anekdotische noten en menselijke details van beroemde orkestwerken, ondersteund door visuals en muziekvoorbeelden. Na de pauze klinkt het hele werk in al zijn glorie.

Een van de beroemdste openingszinnen uit de klassieke muziek
Je bent 25 en je denkt: kom, het wordt tijd om de wereld te veroveren met een pianoconcert. Hoogste tijd ook om Parijs, Londen en Berlijn kennis te laten maken met wat Noorse volksmuziek, je bent patriot of niet. Als niemand minder dan Franz Liszt je ook nog overlaadt met complimenten, dan weet je dat je geramd zit. Na een van de beroemdste openingszinnen uit de klassieke muziek volgt een even bonte als geniale lappendeken van muzikale invallen. Als bonus kreeg de jonge Edvard Grieg dankzij zijn Pianoconcert een complimenteuze bijnaam: Chopin van het Noorden.

Zie ook